Begin oktober werden schapen aangevallen, onder meer bij Coen Bosch inHeino. In de omgeving werd de wolf al op camerabeelden gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin oktober werden schapen aangevallen, onder meer bij Coen Bosch inHeino. In de omgeving werd de wolf al op camerabeelden gezien. © Coen Bosch

DNA-onderzoek wijst uit: nieuwe wolf zorgde voor slachtpartij onder meerdere schapen in Oost-Nederland

Het vermoeden was er al, maar nu is er de bevestiging. Een nog niet eerder in Nederland gesignaleerde wolf beroofde meerdere schapen in Oost-Nederland van het leven. Dat laat BIJ12 weten in een nieuwe tussenrapportage. In dat rapport staat hoe de nieuwe wolf in Nederland kwam, waar het dier sporen achterliet en waar de wolf toesloeg. 

  1. KAART | Lichte stijging coronabesmettingen in Oost-Nederland: minste besmettingen in Urk
    CHECK JOUW GEMEENTE

    KAART | Lichte stijging coronabe­smet­tin­gen in Oost-Nederland: minste besmettin­gen in Urk

    Het aantal coronabesmettingen is sinds gisteren gestegen in Oost-Nederland, Vandaag zijn er 5824 nieuwe besmettingen geregistreerd door de GGD’s in de drie Veiligheidsregio’s IJsselland, Flevoland en Noord- en Oost-Gelderland. Eeen stijging van 1277 positieve testen ten opzichte van gisteren. Vandaag is de dag dat alle coronamaatregelen zijn komen te vervallen. In de ziekenhuizen is een hele lichte stijging te zien. Ook landelijk groeit het aantal nieuwe besmettingen.