ricardo smit
Volledig scherm
PREMIUM
© ricardo smit

Door commerciële coronatesten belanden honderdduizenden persoonlijke gegevens bij bedrijven

Mensen die bij een commerciële teststraat een test doen, zijn verplicht een burgerservicenummer (bsn) te delen. En bij sommige bedrijven ook een documentnummer. Klanten maken zich zorgen over de veiligheid van deze gegevens. Is dat terecht?

0 reacties

 1. Wateroverlast in de regio: van waden door straten, kelders die volstromen en een dak dat (bijna) bezwijkt
  VIDEO | UPDATE
  5

  Waterover­last in de regio: van waden door straten, kelders die volstromen en een dak dat (bijna) bezwijkt

  Grote hoeveelheden regenwater zorgen in de hele regio voor veel overlast. Ondergelopen straten in Apeldoorn en Nunspeet, en brandweer Meppel rukt uit voor het dak van een bedrijfspand dat het gewicht van het hemelwater niet aankan. Bij restaurant 't Veerhuys in Steenwijk zijn medewerkers ondertussen druk aan het hozen om een volgelopen kelder leeg te krijgen. ,,Het stinkt hier naar riool’’.
 2. Slob: ‘Scholen kunnen verantwoord open blijven, ondanks hoog oplopende besmettingsaantallen’
  PREMIUM
  6

  Slob: ‘Scholen kunnen verant­woord open blijven, ondanks hoog oplopende besmet­tings­aan­tal­len’

  De scholen hoeven niet dicht, ondanks de sterk oplopende besmettingscijfers en het gegeven dat al geregeld klassen naar huis worden gestuurd en soms zelfs hele scholen dagenlang de deuren sluiten wegens corona-uitbraken. ,,Het is begrijpelijk dat sommige leraren en ouders zich zorgen maken, maar ik ben ervan overtuigd dat de scholen verantwoord open kunnen blijven’’, zegt onderwijsminister Arie Slob. ,,Het OMT zegt dat ook.’’