De Cleantech Regio wil zwaarder inzetten op het winnen van duurzame energie via zonnepanelen op daken van bedrijven en stallen. De regio wil 33 procent van alle daken hiervoor benutten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Cleantech Regio wil zwaarder inzetten op het winnen van duurzame energie via zonnepanelen op daken van bedrijven en stallen. De regio wil 33 procent van alle daken hiervoor benutten. © Jan Ruland van den Brink

Drastisch minder windmolens op Veluwe en in Achterhoek: regio gaat voor ‘zon op dak’

Minder windmolens en meer zonnepanelen op daken leggen. Dat is de keuze die de Cleantech Regio (delen van de Veluwe en Achterhoek) noodgedwongen maakt in de definitieve versie van de Regionale Energiestrategie (RES) die vanaf vandaag ter inzage ligt. 

0 reacties

 1. De dochter van Laura is 15 jaar en nu al toptennisster: ‘Ze moet gewoon haar diploma's halen’
  PREMIUM
  Topsportmoeder

  De dochter van Laura is 15 jaar en nu al toptennis­ster: ‘Ze moet gewoon haar diploma's halen’

  Rose Marie Nijkamp (15) voert meer dan vijf jaar de nationale ranglijst van haar leeftijdscategorie aan. Ook in het dubbelspel boekt de Apeldoornse tennisster succes op succes. Een garantie voor een profcarrière is het niet, beseft moeder Laura. ,,Topsport is een puzzel waarbij ieder stukje moet passen. Het belangrijkste is dat Rose Marie doet wat ze leuk vindt.”
 2. De IJssel is veiliger maar de weidevogels in de Voorsterklei lijden
  PREMIUM

  De IJssel is veiliger maar de weidevo­gels in de Voorster­klei lijden

  Sinds de dijk enkele jaren geleden bij de Voorsterklei is verlegd om de IJssel meer ruimte te bieden, is de kans op overstromingen enorm verkleind. De weidevogels in het Natura 2000-gebied hebben echter het nakijken. De uiterwaarden zijn door de ingreep droger geworden en de levensbiotoop van grutto’s, tureluurs en kieviten is ernstig aangetast. ,,Een paar jaar geleden hadden we nog twintig kievitsnesten, nu nog maar zeven.’’
 1. Video van de Dag | Plons! Honkbalfan bemachtigt bal op unieke manier
  Play

  Video van de Dag | Plons! Honkbalfan bemachtigt bal op unieke manier

  10 mei
 2. Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval
  Play

  Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval