Het noordelijkste randje van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Als het aan het Economisch Instituut voor de Bouw ligt kunnen er in de weilanden verderop nog circa 35.000 woningen gebouwd worden. Dat is een stad ter grootte van Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het noordelijkste randje van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Als het aan het Economisch Instituut voor de Bouw ligt kunnen er in de weilanden verderop nog circa 35.000 woningen gebouwd worden. Dat is een stad ter grootte van Lelystad. © Freddy Schinkel

Een nieuwe plaats zo groot als Lelystad in de polder boven Zwolle: goed idee? ‘Zo help je het landschap om zeep’

Om aan de woningbouwopgave te voldoen zullen er tienduizenden woningen moeten komen in groene gebieden tussen Apeldoorn en Deventer en ten noorden van Zwolle. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw. Is ons groene landschap volbouwen een goed idee?

15 reacties

 • kirsten BEUZEKAMP

  4 dagen geleden
  In 't Gooi plek zat....wil die koppen wel eens zien........
 • frank appels

  4 dagen geleden
  Bouw in de Oostvaardersplassen, infra ligt er al ( snelweg en spoorlijn) Bestemmingsplan vroeger, industrie. Kinderboerderij en hertenkamp zijn aanwezig.
 • Jan Visser

  4 dagen geleden
  Meer thuiswerken leegstand winkels en kantoren. Gebruik de ruimte voor sociale huurwoningen! Geen datacentrums maar woningen!!!
 • Thomas Kamphuis

  4 dagen geleden
  Enige nadere analyse op mijn ingezonden reactie kunt u hier lezen: https://thomaskamphuis.com/2021/06/09/woningtekort-en-woningbouw/
 • E Goedhart

  4 dagen geleden
  De bevolking vergrijst, en groeit tegelijkertijd. Hoe kan dat? Zijn er meer 1 persoonshuishoudens? Waar komen die woningzoekers vandaan? En waarom moeten er 35.000 woningen bij Zwolle bijgebouwd worden? Laat de westerlingen maar in het westen blijven.
 1. Marjon (38) zoekt haar ‘viking’ die ze tegenkwam bij Radio Kootwijk en start flyeractie: ‘Enorme spijt dat ik geen nummers heb uitgewisseld’
  PREMIUM
  3

  Marjon (38) zoekt haar ‘viking’ die ze tegenkwam bij Radio Kootwijk en start flyeractie: ‘Enorme spijt dat ik geen nummers heb uitgewis­seld’

  Marjon (38) was op 11 april aan het wandelen bij Radio Kootwijk met haar vriendin toen ze twee mannen tegen kwamen, waarvan ze er één zo leuk vond, dat ze even geen zinnig woord wist te zeggen. Na de wandeling vergat ze om zijn telefoonnummer te vragen, en daarom startte ze met behulp van 2000 flyers een zoekactie in Zeist, de woonplaats van de vriend van deze ‘blonde viking’, zoals ze hem zelf noemt.