Het noordelijkste randje van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Als het aan het Economisch Instituut voor de Bouw ligt kunnen er in de weilanden verderop nog circa 35.000 woningen gebouwd worden. Dat is een stad ter grootte van Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het noordelijkste randje van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Als het aan het Economisch Instituut voor de Bouw ligt kunnen er in de weilanden verderop nog circa 35.000 woningen gebouwd worden. Dat is een stad ter grootte van Lelystad. © Freddy Schinkel

Een nieuwe plaats zo groot als Lelystad in de polder boven Zwolle: goed idee? ‘Zo help je het landschap om zeep’

Om aan de woningbouwopgave te voldoen zullen er tienduizenden woningen moeten komen in groene gebieden tussen Apeldoorn en Deventer en ten noorden van Zwolle. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw. Is ons groene landschap volbouwen een goed idee?

15 reacties

 • Vermolen

  4 maanden geleden
  In 't Gooi plek zat....wil die koppen wel eens zien........
 • Frank Ugchelen

  4 maanden geleden
  Bouw in de Oostvaardersplassen, infra ligt er al ( snelweg en spoorlijn) Bestemmingsplan vroeger, industrie. Kinderboerderij en hertenkamp zijn aanwezig.
 • J Visser

  4 maanden geleden
  Meer thuiswerken leegstand winkels en kantoren. Gebruik de ruimte voor sociale huurwoningen! Geen datacentrums maar woningen!!!
 • Thomas Kamphuis

  4 maanden geleden
  Enige nadere analyse op mijn ingezonden reactie kunt u hier lezen: https://thomaskamphuis.com/2021/06/09/woningtekort-en-woningbouw/
 • E Goedhart

  4 maanden geleden
  De bevolking vergrijst, en groeit tegelijkertijd. Hoe kan dat? Zijn er meer 1 persoonshuishoudens? Waar komen die woningzoekers vandaan? En waarom moeten er 35.000 woningen bij Zwolle bijgebouwd worden? Laat de westerlingen maar in het westen blijven.