Het noordelijkste randje van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Als het aan het Economisch Instituut voor de Bouw ligt kunnen er in de weilanden verderop nog circa 35.000 woningen gebouwd worden. Dat is een stad ter grootte van Lelystad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het noordelijkste randje van de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen. Als het aan het Economisch Instituut voor de Bouw ligt kunnen er in de weilanden verderop nog circa 35.000 woningen gebouwd worden. Dat is een stad ter grootte van Lelystad. © Freddy Schinkel

Een nieuwe plaats zo groot als Lelystad in de polder boven Zwolle: goed idee? ‘Zo help je het landschap om zeep’

Om aan de woningbouwopgave te voldoen zullen er tienduizenden woningen moeten komen in groene gebieden tussen Apeldoorn en Deventer en ten noorden van Zwolle. Dat stelt het Economisch Instituut voor de Bouw. Is ons groene landschap volbouwen een goed idee?

14 reacties

 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  In 't Gooi plek zat....wil die koppen wel eens zien........
 • Frank Appels

  2 jaar geleden
  Bouw in de Oostvaardersplassen, infra ligt er al ( snelweg en spoorlijn) Bestemmingsplan vroeger, industrie. Kinderboerderij en hertenkamp zijn aanwezig.
 • J Visser

  2 jaar geleden
  Meer thuiswerken leegstand winkels en kantoren. Gebruik de ruimte voor sociale huurwoningen! Geen datacentrums maar woningen!!!
 • Thomas Kamphuis

  2 jaar geleden
  Enige nadere analyse op mijn ingezonden reactie kunt u hier lezen: https://thomaskamphuis.com/2021/06/09/woningtekort-en-woningbouw/
 • Thomas Kamphuis

  2 jaar geleden
  Ik ben het met Henk Hartog zeer eens dat er veel en veel meer sociale huurwoningen (maar zeer zeker ook woningen in een segment van € 175.000 tot € 225.000) gebouwd moeten worden. Daar ligt de woningnood. De woningen die nu gebouwd worden zijn voor plus 90% voor tonnen meer en volstrekt onbetaalbaar voor een grote klasse bewoners. Nog een complete Stadshagen neerplempen naast Stadshagen: zeer op tegen. Leefbaarheid Stadshagen laat nu al zeer te wensen over. Niet doen.
 1. Steenwijker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld
  Liveblog

  Steenwij­ker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld

  Een week voor de kraker tegen AFC kon HHC Hardenberg zich geen misstap veroorloven. Maar de ploeg van trainer Pascal Diender verloor op eigen veld van hekkensluiter OFC. DVS’33 weet daarentegen eindelijk weer wat winnen is, terwijl Berkum en SC Genemuiden elkaar in evenwicht hielden. Steenwijker Boys was een maatje te groot voor Angelslo en is daardoor al twaalf duels ongeslagen in 5G.