Jeffrey Groeneweg/Qphoto
Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Groeneweg/Qphoto © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Enorm veel besmettingen: heeft corona vrij spel of komt het doordat we meer testen?

DOMINIQUE DOET NAVRAAGDataverslaggever Dominique Voss zoekt de feiten achter beweringen en getallen. Deze week: er worden torenhoge besmettingscijfers genoteerd. Heeft corona vrij spel of komt het doordat we meer testen? De Stentor zocht het uit.

7 reacties

 • Joost Van Dam

  1 jaar geleden
  Er gaan net zoveel mensen dood aan corona als aan griep. Als we het allemaal een keer gehad hebben kunnen we stoppen met deze massahysterie.ons gezin is ook net hersteld van een besmetting. Als het ministerie van volksgezondheid staat voor onze gezondheid, waarom krijgen we nooit tips om onze zuurstofgehalte op peil te houden en vitamine supplementen te nemen die de weerstand verhogen ?? De bloedstalen van mensen in het ziekenhuis geven toch precies aan waar corona patiënten een gebrek aan hebbe
 • Dikkie Knecht

  1 jaar geleden
  Denk dat er nu ook veel meer jeugd getest wordt. Daarmee wordt wel steeds duidelijker welke groep de verspreiding helpt.
 • Ben Looyenga

  1 jaar geleden
  Hoe moet je weten of je moet testen want er wordt door het zorgpersoneel gezegt dat de griep heel veel lijkt op corona dus wat is het nu daarom laten mensen zich testen en vele ook niet want het kan oom griep zijn want voor de zorgpersoneel is er geen griepepidemie die in oktober nog groot in het nieuws is geweest en nu hoor je ze niet meer maar wel over corona gr b looyenga
 • Paul vd Wert

  1 jaar geleden
  Nee, ligt niet aan teveel testen maar aan mensen die bij klachten zich niet laten testen omdat ze het toch wel beter weten. Daarbij opgemerkt dat de politiek duidelijk laat zien dat zij haar zorgplicht niet goed kan invullen waardoor er zoveel mensen positief zijn. Eerder ingrijpen zou een hele boel schelen. De politiek (Bruls voorop) geven graag de schuld aan de bevolking (niet naleven) maar zijn zelf zo onduidelijk in hun communicatie waardoor mensen het gewoonweg zat zijn.
 • Roel Akkerman

  1 jaar geleden
  De informatievoorziening van de Nederlandse overheid is een drama. Of het nu is voor de bestrijding van een Pandamie, Toelagen, Belastingen, Spaartax het is allemaal onvermogen, willekeur en een totale chaos.
 1. Wacker deelt Steenwijker Boys dreun uit, Beekbergen beleeft fijne rentree en AZC maakt direct indruk
  Liveblog

  Wacker deelt Steenwij­ker Boys dreun uit, Beekbergen beleeft fijne rentree en AZC maakt direct indruk

  Steenwijker Boys was lang de betere ploeg in de uitwedstrijd tegen Wacker. Maar als je zelf niet scoort, doet de ander dat wel. Daardoor moet Steenwijker Boys evenals vorig seizoen in de achtervolging op de ploeg uit De Wijk. Beekbergen beleefde daarentegen een fijne rentree in de derde klasse, terwijl AZC op de eerste speeldag van de tweede klasse I weinig heel hield van BWO.