Volledig scherm
PREMIUM
Eva Dyadko hangt de vlag uit: ze is geslaagd! © Foto Freddy Schinkel

Eva ging van vmbo direct naar vwo. Nu is ze geslaagd: ‘Spijt? Nee, ik had dit gewoon nodig’

Van cum laude slagen op het vmbo direct door naar het vwo. De 18-jarige Eva Dyadko uit Wezep maakte de opmerkelijke overstap drie jaar geleden en slaagde vandaag voor haar vwo-diploma. Maar spijt van haar tijd op het vmbo heeft ze nooit gehad. ,,Het heeft me gevormd als leerling én als mens.”

Eigenlijk, zo geeft Eva toe, was de gang naar vmbo ook wel wat te wijten aan haar lakse houding. ,,Ik kreeg na de basisschool het advies havo/vwo", vertelt ze. ,,Maar al mijn vriendinnen begonnen met mavo/havo. En ik wilde echt bij mijn vriendinnen blijven. Ik was nog heel jong en wist echt niet wat voor een consequenties het allemaal zou hebben. En weet je, ik heb er nooit spijt van gehad dat ik eerst vmbo heb gedaan. Sterker nog, ik ben er van overtuigd dat ik anders nooit vwo had gedaan, maar op de havo was blijven steken en misschien niet verder was gaan studeren.”

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.