Noodopvang op Legerplaats de Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Noodopvang op Legerplaats de Harskamp. © Herman Stöver

Extra vluchtelingen? Veel gemeenten in Oost-Nederland zijn terughoudend: ‘We zitten vol’

pollDe meeste gemeenten in Oost-Nederland zijn niet al te happig om extra inspanningen te leveren om vluchtelingen op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang langs alle gemeenten in het verspreidingsgebied van de Stentor. Wel is er bereidheid om te kijken naar de huisvesting van statushouders. 

15 reacties

 • MO Vos

  1 jaar geleden
  Eens Simone!!! Maar het is wel de overheid en de woningbouwvereniging die het uitvoeren. Ik heb iemand van een woningbouwvereniging gesproken. Zij zei het ook niet normaal te vinden. Het is mijn baan. Ga met mijn directeur praten. Ik ken iemand die werkt bij de naturalisatiedienst. (Het gaat niet over Afghanen) Maar andere asielzoekers uit andere landen. Zij hebben vrijwel dezelfde verhalen. Hij zelf gelooft niet veel van de verhalen. Zijn vaak dezelfde verhalen. Het is een baan.
 • Simone Magretti Magretti

  1 jaar geleden
  Wegwezen met die kansenparels echt! Eigen inwoners moeten jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en statushouders krijgen meteen een huis? Het moet niet gekker worden!! Elke woning die met voorrang naar een statushouder gaat waar eigenlijk iemand voor aan de beurt was aan de hand van inschrijfduur, is gewoon een gestolen woning! Statushouders moeten ook gewoon achteraan sluiten op de wachtlijst en in opvang centrum net als iedereen op de beurt wachten!
 • aalt dokter

  1 jaar geleden
  Er is nog wel plaats in Baarn, Naarden, Hilversum, Bloemendaal, Enkhuizen, Hoorn Zoetermeer, Rijswijk, Scheveningen, en nog een par stadjes rond Den Haag.
 • Piet Hein

  1 jaar geleden
  Wie gaat deze mensen vertellen dat ze hier geen toekomst kunnen opbouwen? Gezien de wilde verhalen met betrekking tot klimaatverandering moeten ze in 2030 weer vluchten omdat heel Nederland dan onderwater staat. Zielig hoor, is er in 2030 dan ook plek voor ons in Afghanistan?
 • E. van Willegen

  1 jaar geleden
  zorg als gemeente eerst maar eens dat je eigen inwoners en inwoners die uit pure noodzaak nu in een andere gemeente wonen gehuisvestigd worden
 1. Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt
  Liveblog

  Columbia diep in de problemen, Rohda Raalte veel te sterk voor Alcides en Heino pakt uitstekend punt

  Alcides won de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop en was er alles aan gelegen die zege een goed vervolg te geven op bezoek bij Rohda. Maar de promovendus uit Raalte bleek een paar maatjes te groot voor de Meppeler ploeg. Heino pakte knap een punt in en tegen Hoogeveen, terwijl Schalkhaar een belangrijke overwinning boekte op AZC. Columbia beleefde daarentegen een dramatische herstart.
 2. Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitstekende zaken en Columbia pakt een punt
  Liveblog

  Alcides verliest voor de achtste keer op rij, Rohda Raalte doet uitsteken­de zaken en Columbia pakt een punt

  Er is weliswaar nog één speelronde te gaan tot de winterstop, maar Rohda Raalte zal ongetwijfeld met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. De ploeg van Laurens Knippenborg won vandaag met 0-1 van Westlandia en doet daarmee uitstekende zaken in de Vierde divisie A. Heino leed een nipte nederlaag tegen de koploper, terwijl Alcides haar meerdere moest erkennen in Purmersteijn. In de eerste klasse D pakte Columbia een punt en dat zal na twee nederlagen voelen als een overwinning.