Noodopvang op Legerplaats de Harskamp.
Volledig scherm
PREMIUM
Noodopvang op Legerplaats de Harskamp. © Herman Stöver

Extra vluchtelingen? Veel gemeenten in Oost-Nederland zijn terughoudend: ‘We zitten vol’

pollDe meeste gemeenten in Oost-Nederland zijn niet al te happig om extra inspanningen te leveren om vluchtelingen op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang langs alle gemeenten in het verspreidingsgebied van de Stentor. Wel is er bereidheid om te kijken naar de huisvesting van statushouders. 

16 reacties

 • Mona de V

  3 maanden geleden
  Eens Simone!!! Maar het is wel de overheid en de woningbouwvereniging die het uitvoeren. Ik heb iemand van een woningbouwvereniging gesproken. Zij zei het ook niet normaal te vinden. Het is mijn baan. Ga met mijn directeur praten. Ik ken iemand die werkt bij de naturalisatiedienst. (Het gaat niet over Afghanen) Maar andere asielzoekers uit andere landen. Zij hebben vrijwel dezelfde verhalen. Hij zelf gelooft niet veel van de verhalen. Zijn vaak dezelfde verhalen. Het is een baan.
 • Simone Magretti Magretti

  3 maanden geleden
  Wegwezen met die kansenparels echt! Eigen inwoners moeten jaren op de wachtlijst staan voor een sociale huurwoning en statushouders krijgen meteen een huis? Het moet niet gekker worden!! Elke woning die met voorrang naar een statushouder gaat waar eigenlijk iemand voor aan de beurt was aan de hand van inschrijfduur, is gewoon een gestolen woning! Statushouders moeten ook gewoon achteraan sluiten op de wachtlijst en in opvang centrum net als iedereen op de beurt wachten!
 • aalt dokter

  3 maanden geleden
  Er is nog wel plaats in Baarn, Naarden, Hilversum, Bloemendaal, Enkhuizen, Hoorn Zoetermeer, Rijswijk, Scheveningen, en nog een par stadjes rond Den Haag.
 • Piet Hein

  3 maanden geleden
  Wie gaat deze mensen vertellen dat ze hier geen toekomst kunnen opbouwen? Gezien de wilde verhalen met betrekking tot klimaatverandering moeten ze in 2030 weer vluchten omdat heel Nederland dan onderwater staat. Zielig hoor, is er in 2030 dan ook plek voor ons in Afghanistan?
 • willem eriks

  3 maanden geleden
  zorg als gemeente eerst maar eens dat je eigen inwoners en inwoners die uit pure noodzaak nu in een andere gemeente wonen gehuisvestigd worden
 1. Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemeesters knijpen oogje toe
  PREMIUM
  49

  Winkeliers gaan zaterdag massaal open en steeds meer burgemees­ters knijpen oogje toe

  Burgemeesters in steeds meer gemeenten kondigen aan dat zij zaterdag niet zullen handhaven als winkeliers de deuren openen, ook als dat (nog) niet mag. Zo zijn er onder andere plannen in Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Het kabinet beslist vrijdag over een versoepeling van de lockdown. Maar winkeliers zeggen dat zij de regels zaterdag aan hun laars zullen lappen als het land nog langer op slot moet blijven.