Op allerlei gebouwen - woningen, bedrijven, scholen, kantoren - is nog ruimte om zonnepanelen te plaatsen en zo veel extra duurzame energie op te wekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Op allerlei gebouwen - woningen, bedrijven, scholen, kantoren - is nog ruimte om zonnepanelen te plaatsen en zo veel extra duurzame energie op te wekken. © Carlo ter Ellen

Extra windmolens nodig? Er is toch nog voldoende plek voor zonnepanelen op daken

DOMINIQUE DOET NAVRAAGWest-Overijssel wijzigt het plan om flink in te zetten op zonne-energie en installeert in plaats daarvan 28 extra windmolens om 0,4 terrawatt duurzame energie op te wekken. De energieregio moet in 2030 1,8 terrawatt aan duurzame energie opwekken om de klimaatdoelen te halen. Maar is die verschuiving naar windmolens wel nodig?

1 reactie

 • A. Hekman

  2 weken geleden
  Het is absoluut niet realistisch om te denken dat we door alle geschikte daken vol te leggen met zonnepanelen onze probleem met duurzame energie hebben opgelost! En wat wordt er veel onzin verkondigd over windturbines! Dat ze veel geluidhinder en slagschaduwen veroorzaken klopt beslist niet. En ik hoor bijna niemand over geluidsoverlast van o.a. vliegverkeer, wegverkeer lokaal en A28 en treinverkeer Zwolle - noorden en oosten!
 1. Zo genoot de regio van de geopende terrassen: ‘De gasten waren zó lief’
  PREMIUM
  video
  4

  Zo genoot de regio van de geopende terrassen: ‘De gasten waren zó lief’

  De terrassen gingen vandaag weer open, tot grote vreugde van veel horecaondernemers. Ook winkeliers keken reikhalzend uit naar deze dag, want een afspraak maken hoeft niet meer. Gevolg: flinke drukte in de binnensteden. Omdat ook de avondklok is afgeschaft, klinkt in de zorg vrees. Want wat doen deze versoepelingen met besmettingscijfers? We hielden vandaag een blog bij met alle bijzonderheden en ontwikkelingen in Oost-Nederland.
 1. Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen
  Play

  Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen

 2. Honderden supporters zwaaien Go Ahead Eagles-bus uit
  Play

  Honderden supporters zwaaien Go Ahead Eag­les-bus uit