Flitskoeriers van Flink wachten op nieuwe bestellingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Flitskoeriers van Flink wachten op nieuwe bestellingen. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Flitsbezorgers: gemeenten in de kramp, maar ook gouden kansen voor middenstand

Gemeenten moeten niet in een kramp schieten vanwege de oprukkende flitsbezorgers, maar het fenomeen juist omarmen. Dat zeggen drie vooraanstaande deskundigen op het gebied van retail. Veel gemeenten zetten de rem op het aantal flitsbezorgers, omdat koeriers voor overlast zorgen en de distributiepunten, de zogenaamde darkstores, niets toevoegen aan winkelgebieden. 

3 reacties

  • Michel De weerd

    1 jaar geleden
    Wat een geneuzel allemaal aan de ene kant van de gemeentes. Aan de andere kant de panden worden tegen leegstand behoed . En een voordeel voor de oudere die slecht ter been zijn . Maar laat de gemeentes eerst naar hun eigen kijken en bij verhuurmakelaars de strijd aan gaan voor een max huurprijs zodat winkel panden weer vol komen te staan . En zich een x minder bemorien met wat er in komt . Dan hebben ze ook meer tijd voor de criminaliteit .
  • Robbert Scholten

    1 jaar geleden
    Ik vind het zo ongelooflijk maf dat flitsbezorgers worden afgeremd,als er nou iets is wat positief is zijn dat flitsbezorgers,snel en doeltreffend en goed voor de jongelui die bezorgen,op houden met die achterlijke dorpshuis uit de vorige eeuw
  • Bart Alpha

    1 jaar geleden
    Je kan natuurlijk op zoek gaan naar de mogelijkheden. Flink zit in Deventer naast de Dirk supermarkt. En in het om de hoek zitten drie zaken waar je eten kan afhalen. Als Flink gaat samenwerken met de Dirk, dan hebben ze geen eigen darkstore meer nodig (scheelt huur), en ze zouden ook voor de drie horeca zaken kunnen gaan bezorgen (scheelt bijv. voor Domino's weer eigen bezorgers en transportmiddelen). Nu alleen de overlast van de geparkeerde fietsen nog iets terugbrengen.