Een elektrische bus van Keolis wordt bij station Deventer afgesleept. De bussen kampen nog steeds met stuurproblemen, niet functionerende in- en uitcheckapparatuur, communicatieproblemen en uitval van het gps-signaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Een elektrische bus van Keolis wordt bij station Deventer afgesleept. De bussen kampen nog steeds met stuurproblemen, niet functionerende in- en uitcheckapparatuur, communicatieproblemen en uitval van het gps-signaal. © Rens Hulman

FNV vreest dat problemen met Chinese pechbussen nog lang niet zijn verholpen

Hoewel de problemen met uitvallende accu’s opgelost lijken, mankeert er nog van alles aan de Chinese ‘pechbussen’ van Keolis. Onder chauffeurs heeft het vertrouwen in de bussen een nieuw dieptepunt bereikt, zegt het FNV. De vakbond vindt dat er onvoldoende verbetering zichtbaar is en doet een beroep op de Overijsselse politiek.  

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Brandstichter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandigheden
  PREMIUM
  video
  5

  Brandstich­ter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandig­he­den

  Urker Fokke V. (21) is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het in brand steken van de GGD-teststraat in het dorp. Die straf is lager dan de eis. De rechtbank houdt onder meer rekening met zijn zware persoonlijke omstandigheden. Dat geldt ook voor de 16-jarige mededader uit Emmeloord. Hij krijgt jeugddetentie opgelegd en een taakstraf.