Volledig scherm
PREMIUM
De formatie duurt lang anno 2019. © Edo Draaijer

Formatie in de provincie: het duurt (te?) lang

Een provinciebestuur in elkaar zetten? Dat was nog niet zo lang geleden in een vloek en een zucht geregeld. Ruim acht weken na de verkiezingen zijn Overijssel en Flevoland begonnen aan een doorstart en zit Gelderland in de wachtkamer. Hoe kan dat toch?  

Dat het formeren van provinciebesturen anno 2019 traag en moeizaam gaat, verbaast deskundigen allerminst. ,,Het is heel goed verklaarbaar waarom nog niet één Nederlandse provincie een nieuw bestuur heeft’’, zegt Hans Vollaard, universitair docent Nederlandse en Europese politiek van de Universiteit Utrecht. ,,Ik kijk er niet van op.’’ Daarover later meer. 

  1. Hoe homovriendelijk zijn onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe homovrien­de­lijk zijn onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’