De gewenste snelfietsroute langs het kanaal kent een knelpunt tussen Heeten en Raalte. Daarbij moet zowel de weg als het kanaal worden overgestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
De gewenste snelfietsroute langs het kanaal kent een knelpunt tussen Heeten en Raalte. Daarbij moet zowel de weg als het kanaal worden overgestoken. © Ronald Hissink

Fors prijskaartje aan snelfietsroute tussen Deventer en Raalte: oplossing langs kanaal kost 10 miljoen euro

Is een snelfietsroute langs het kanaal tussen Raalte en Deventer mogelijk? Het prijskaartje liegt er in ieder geval niet om. Hoewel de fietsroute langs het Overijssels Kanaal er al voor een groot deel ligt, kost het laatste traject van ongeveer 15 kilometer tussen de 8 en 10 miljoen euro. Een snelfietsroute langs de N348 is miljoenen euro’s goedkoper. Toch spreekt Raalte haar voorkeur uit voor de duurdere variant. 

2 reacties

 • Sander van Schoonhoven

  1 maand geleden
  Wordt het dan net zo’n kwaliteitspad als tussen Holten en Deventer? Dat oppervlak is inmiddels zo aangedaan dat een knap gravel-pad nog beter bolt dan die nieuwe betonpaden. Een regelrechte schande en weggegooid geld.
 • wim Hair

  1 maand geleden
  Kanaal variant via bestaande fietspad geeft geen oplossing veel recreatieve fietsers Snelle fietsers via Wesepe beste oplossing
 1. Zo genoot de regio van de geopende terrassen: ‘De gasten waren zó lief’
  PREMIUM
  video
  4

  Zo genoot de regio van de geopende terrassen: ‘De gasten waren zó lief’

  De terrassen gingen vandaag weer open, tot grote vreugde van veel horecaondernemers. Ook winkeliers keken reikhalzend uit naar deze dag, want een afspraak maken hoeft niet meer. Gevolg: flinke drukte in de binnensteden. Omdat ook de avondklok is afgeschaft, klinkt in de zorg vrees. Want wat doen deze versoepelingen met besmettingscijfers? We hielden vandaag een blog bij met alle bijzonderheden en ontwikkelingen in Oost-Nederland.
 1. Go Ahead Eagles arriveert in Rotterdam
  Play

  Go Ahead Eagles arriveert in Rotterdam

 2. Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen
  Play

  Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen