Fotograaf maakt spectaculair beeld van knetterende flitstreinen bij Zwolle, ProRail minder blij met de oorzaak

VIDEOFotograaf Stefan Verkerk heeft vannacht spectaculaire beelden gemaakt van knetterende treinen ter hoogte van de tunnel Hortensiastraat in Zwolle. Het geknetter werd veroorzaakt door rijp op de bovenleiding die het gevolg was van nachtvorst.

8 reacties

 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik heb meer dan dertig jaar vlakbij het spoor in zuid gewoond en het is logisch dat er vonkenregens van de bovenleidingen komen dat is in heel Nederland zo,ik snap het probleem niet
 • A. Rougoor

  5 maanden geleden
  Andy van Werven, komt er bij het opwekken van stoom geen Co2 vrij?
 • henk hartog

  5 maanden geleden
  Dit is normaal, en al jaren zo. Prorail schakelt in de nacht vaak de stroomvermogen heen en weer van de Bovenleidingen in heel Nederland .
 • Marcel Bekhof

  5 maanden geleden
  Het is inderdaad een fabeltje dat nog uit '40/'45 stamt, toen lag het Duitse Rijk steeds meer in puin, maar de treinen reden op tijd zei men toen om het moreel hoog te houden.
 • Herman Rottink

  5 maanden geleden
  Schitterende beelden... Wie weet hebben we met oud en nieuw toch nog alternatief vuurwerk... prachtig. Beste A. Wolferink, dat in Duitsland de treinen volgens het boekje rijden is een fabeltje. Ik weet dat uit eigen ervaring. Zelfs met normaal weer hebben ze daar ook problemen met "op tijd rijden".