de Stentor
Volledig scherm
PREMIUM
© de Stentor

Gaan we via Oost-Nederland naar Mars?! Er gebeurt hier meer dan je denkt...

Niet alleen op Cape Canaveral doen ze aan ‘space’. In Oost-Nederland zijn er zeker twaalf bedrijven die zich met ruimtevaart bezighouden. Zij zoeken naar ‘nieuwe grenzen’ en maken wat bijna niet kan. Maar de lijst die de Stentor na uitgebreid onderzoek maakte, kan best langer zijn. Een exact overzicht bestaat niet. ,,Een hiaat”, zegt ruimtereiziger André Kuipers. Exposure en zichtbaarheid zijn volgens hem om veel redenen cruciaal.

2 reacties

 • Eddy Scheffer

  4 weken geleden
  Onze wethouder Carlo Verhaar is ook van de ambities waar veel mee valt te verdienen. Gaat ook met plezier grenzen over. Ik raad hem van harte aan om zich te kandidateren als ruimtevaarder. Krijgt 'ie vanaf Mars weer een heel ander perspectief op 'zijn' sky-high energiepark Oost Deventer.
 • Han Wiechers

  4 weken geleden
  Bij de universiteit Wageningen zijn ze ook druk met Mars en voedsel voor Marsbewoners. Wieger Wamelink (uit het Achterhoekse dorp Winterswijk) houdt zich al jaren bezig met het project ‘Food for Mars and Moon’. https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Projecten/Food-for-Mars-and-moon.htm (Bertina Mulder, http://www.bertinamulder.nl)
 1. Bijzondere nacht voor hotelgasten met spontaan Go Ahead Eagles-feest
  Play

  Bijzondere nacht voor hotelgas­ten met spontaan Go Ahead Eag­les-feest

 2. Bestuurder vergeet te schakelen en ramt eigen huis
  Play

  Bestuurder vergeet te schakelen en ramt eigen huis