de Stentor
Volledig scherm
PREMIUM
© de Stentor

Gaan we via Oost-Nederland naar Mars?! Er gebeurt hier meer dan je denkt...

Niet alleen op Cape Canaveral doen ze aan ‘space’. In Oost-Nederland zijn er zeker twaalf bedrijven die zich met ruimtevaart bezighouden. Zij zoeken naar ‘nieuwe grenzen’ en maken wat bijna niet kan. Maar de lijst die de Stentor na uitgebreid onderzoek maakte, kan best langer zijn. Een exact overzicht bestaat niet. ,,Een hiaat”, zegt ruimtereiziger André Kuipers. Exposure en zichtbaarheid zijn volgens hem om veel redenen cruciaal.

2 reacties

  • JHK Scheffer

    1 jaar geleden
    Onze wethouder Carlo Verhaar is ook van de ambities waar veel mee valt te verdienen. Gaat ook met plezier grenzen over. Ik raad hem van harte aan om zich te kandidateren als ruimtevaarder. Krijgt 'ie vanaf Mars weer een heel ander perspectief op 'zijn' sky-high energiepark Oost Deventer.
  • Han Wiechers

    1 jaar geleden
    Bij de universiteit Wageningen zijn ze ook druk met Mars en voedsel voor Marsbewoners. Wieger Wamelink (uit het Achterhoekse dorp Winterswijk) houdt zich al jaren bezig met het project ‘Food for Mars and Moon’. https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Projecten/Food-for-Mars-and-moon.htm (Bertina Mulder, http://www.bertinamulder.nl)