Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Gebrek aan duidelijkheid zorgsector over het échte aantal uitgestelde operaties

DOMINIQUE DOET NAVRAAGDataverslaggever Dominique Voss zoekt de feiten achter beweringen en getallen. Deze week: meerdere nieuwsmedia - waaronder de TelegraafRTL-Nieuws en deze krant - melden dat er ten gevolge van de pandemie ongeveer 140.000 mensen wachten op een operatie. Maar niemand vertelt waar ze dat cijfer vandaan hebben. Klopt het dan wel?

2 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Vervelend,maar meer ook niet,het overgrote deel is planbare zorg,inhalen zal nauwelijks gaan op korte termijn met de operaties van vandaag,de personeleplanning,ruimtes ,financiën enzovoort,toont de kwetsbaarheid, jammer dan
 • van Wingerden

  2 maanden geleden
  goed journalistiek werk. Dat ontbreekt in 90% van de gevallen. Bravo.
 1. Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’
  PREMIUM
  VIDEO
  33

  Boeren in het nauw gedreven: ‘Het liefst leggen we alles plat’

  Voor boeren zou nagenoeg geen plek meer zijn in Nederland en dat pikken ze niet. Ze laten woensdag van zich horen in de vorm van protesten. Hoe die er uit gaan zien is nog niet duidelijk. In elk geval wordt er in Den Haag op het Malieveld gedemonstreerd. In de rest van het land zullen onder leiding van Farmers Defence Force gerichte acties worden gehouden. Ook daarvan is op dit moment onbekend wat er precies gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat Zwolle bezoek van protesterende boeren kan verwachten.