Volledig scherm
Een bus van vervoerder Keolis © Peter Zandee

Geen radio meer in nieuwe bussen Keolis, chauffeurs boos

Geen radio meer luisteren tijdens je busritje. In de nieuwe bussen van vervoerder Keolis, die ook in deze regio gaan rijden, is niet meer standaard een radio ingebouwd. Buschauffeurs zijn daar kwaad over. PvdA Overijssel, die er klachten over zegt te hebben ontvangen, heeft woensdagmiddag om opheldering gevraagd.

Hans Nooter van PvdA Overijssel noemt het ‘een onzalig plan’ om radio uit de bussen te halen. „Er is geen enkele reden om tegen de radio voor de buschauffeur te zijn”, vertelt hij. Het Statenlid wil van gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor openbaar vervoer in Overijssel, weten waarom hiertoe besloten is.

Volgens Boerman is de provincie niet betrokken bij het besluit. De gedeputeerde laat weten de kwestie wel te willen aankaarten bij vervoer Keolis.

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.