Een huis verkopen is tegenwoordig niet moeilijk meer. De vraag is alleen nog: voor hoeveel?
Volledig scherm
Een huis verkopen is tegenwoordig niet moeilijk meer. De vraag is alleen nog: voor hoeveel? © ANP XTRA

Gekte compleet: bijna alle huizen in de regio weg boven de vraagprijs

videoDe huizenmarkt in Oost-Nederland barst uit zijn voegen. Vrijwel overal wordt zeker driekwart van de woningen bóven de vraagprijs verkocht. Bovendien is die verkoopprijs ook nog eens met zo’n 20 procent gestegen.

3 reacties

 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  Een rem op beleggende kopers van woonhuizen zou kunnen zijn dat gemeentes woonvergunningen afgeven aan kopers die er ook zelf in gaan wonen. Notaris zou hierin een leidende rol kunnen dragen. Het moet maar eens afgelopen zijn met vastgoedbeleggers, die een van de meest fundamentele zaken die bij een primaire levensbehoefte horen te gebruiken als verdienmodel. Winst uit een dergelijk platform zou met 90% belasting worden belast!
 • Ad vd Elzen

  2 maanden geleden
  Ongeveer 10 jaar geleden tijdens de bouwcrisis werd ik uitgelachen als ik zei dat we juist toen moesten bouwen. Mensen riepen dat we bouwden voor de leegstand. De overheid deed eerder het tegenovergestelde van stimuleren. Mijn professor op de TU zei 15 jaar geleden altijd dat we 100.000 nieuwe woningen per jaar nodig hadden. Dat leek mij overdreven, maar ik denk nu wel dat hij dicht bij zat. Tijdens de bouwcrisis zijn veel handjes om te bouwen echter vertrokken en de milieu-eisen aangescherpt.
 • Jeroen Oosterlaar

  2 maanden geleden
  Beschavingen zijn gedoemd te mislukken als ze te groot worden, de onze zal hem uitzondering zijn. Zeker aangezien wij schijnbaar niets geleerd hebben van het verleden. Gewoon de bubbel weer vol blazen met geld dat gelijk staat aan lucht. Succes mensen, je hebt iig een hypotheek en de bank heeft weer een huis. Super deal...