Volledig scherm
Het huis van de overvallen eigenaar van de Witte Wieven is met politielinten afgezet. © Arnoud Heins

Geld buitgemaakt bij overval bungalow Nunspeet

De vijf overvallers van de bungalow van de eigenaar van vakantiepark De Witte Wieven in Nunspeet zijn er mogelijk met een geldbedrag vandoor gegaan. Tot dusverre heeft de politie twee van de vijf daders aangehouden, een 27-jarige vrouw (woonplaats onbekend) en een 66-jarige man uit Amsterdam. De overige drie overvallers zijn nog voortvluchtig. Dat meldt de politie.

De overval vond donderdagavond iets na zeven uur plaats. De politie begon meteen met een grootschalig onderzoek, waarbij ook een politiehelikopter een tijd lang boven het park vloog op zoek naar de nog drie voortvluchtige daders. Kort na de melding kon de politie in de buurt van de woning in de bosjes rondom het bungalowpark de twee genoemde verdachten aanhouden.

Met de politiehelikopter en honden is de zoekactie verder gegaan naar de overige drie verdachten. Zij zijn niet meer aangetroffen. De politie gaat verder met het onderzoek en doet ook vandaag onder andere technisch onderzoek rondom de woning en het bungalowpark. De overval vond plaats in de bungalow van de eigenaar van het park. Het huis is met politielinten afgezet. Waarom de bungalow van de eigenaar van het park het doelwit was, blijft vooralsnog onduidelijk.

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.