Omwonenden ervaren al jarenlang hinder van de vliegtuigjes die parachutespringers vanaf Teuge omhoog brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden ervaren al jarenlang hinder van de vliegtuigjes die parachutespringers vanaf Teuge omhoog brengen. © Inge Hoornenborg

Gelderland handhaaft beperking parachutevluchten vanaf vliegveld Teuge: ‘Rust voor omgeving’

Het beperken van parachutevluchten vanaf Teuge blijft staan, maar het vliegveld krijgt meer keuzevrijheid. De provincie Gelderland wil vooraf bepaalde ‘valschermvrije’ weekenddagen of -dagdelen verplichten om de omgeving rust te gunnen. 

4 reacties

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Het weer speelt zeker een rol, maar het vervelende hieraan is wel, dat als het mooi weer is, er zo’n vliegtuigje de rust komt verstoren. Juist met mooi weer staan ramen open en zitten mensen buiten. En het is ook een elitesport, die ten koste gaat van de rust van velen.
 • K Plop

  1 maand geleden
  Het is goed om een tegen geluid te geven en vliegveld Teuge niet de vrije gang te laten gaan. Het grootste probleem bij het bedrijf is dat men te weinig aan modernisering doen, als je kijkt naar de vliegtuigen die de para's naar boven nemen, dat is een enorme herriemaker wat naar mijn inziens onnodig is en is door technische aanpassing of vernieuwing prima te verminderen. Maar uit de reactie blijkt wel weer dat geld, en geld, winst, marge, cash de belangrijkste drijfveer voor deze meneer.
 • Kuipers

  1 maand geleden
  In Gelderland wonen ruwe weg 2 miljoen mensen Er klagen er 67 ? Dus moeten er direct allerlei beperkingen opgelegd worden . Terreur vd minderheid
 • marco koers

  1 maand geleden
  Jammer, ik vindt het prachtig. En bij ons in Wilp Achterhoek komen ze ook dicht over.
 1. Brandstichter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandigheden
  PREMIUM
  video
  5

  Brandstich­ter Urk (21) werd op straat gezet door eigen moeder: lagere straf door zware omstandig­he­den

  Urker Fokke V. (21) is veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het in brand steken van de GGD-teststraat in het dorp. Die straf is lager dan de eis. De rechtbank houdt onder meer rekening met zijn zware persoonlijke omstandigheden. Dat geldt ook voor de 16-jarige mededader uit Emmeloord. Hij krijgt jeugddetentie opgelegd en een taakstraf.