De markt is een van de plekken waar relatief veel met contant geld wordt betaald. Kooplieden storten de opbrengst meerdere keren per week bij de bank.
Volledig scherm
PREMIUM
De markt is een van de plekken waar relatief veel met contant geld wordt betaald. Kooplieden storten de opbrengst meerdere keren per week bij de bank. © Henri van der Beek

Geldzorgen voor ondernemers: hoe komen ze veilig van hun klinkende munt af?

Ondernemers hebben steeds meer moeite met het storten van contant geld bij een bank. Door de sluiting van filialen moeten ze kilometers verder rijden. Alternatieven dichterbij vinden ze onhandig en onveilig. MKB Nederland noemt de situatie ‘zeer zorgelijk’.

5 reacties

 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  Als ik ergens iet wil kopen en men aanvaardt er geen contanten gaat t feest niet door...ik wil en kan niet te pas en te onpas met de bankkaart wapperen.. Heel wat landgenoten zitten noodgedwongen op een strak budget en dat zullen er de komende tijd wel meer worden ook vrees ik. Een vast bedrag in je portemonnee een goede methode om niet over je budget heen te gaan, en daar denken de pin-fans volgens mij nooit aan. De banken moeten de afstortproblemen vlot oplossen, geld is hun kerntaak.
 • Sander Hoek

  1 jaar geleden
  Als (kleine) winkelier de mogelijkheid bieden om klanten contant geld te laten opnemen d.m.v. pinnen. Gewoon een duidelijk bord ophangen dat dit kan in dit bedrijf. Banken dienen op een zijspoor te worden gezet, Crypto gaat hierbij een handje helpen.
 • adriaan aalpoel

  1 jaar geleden
  Een sealbag afstorten is een dagje uit geworden. Of het apparaat pakt hem niet of is buitenwerking . Moet er soms 25 km voor omrijden om een afstort punt te vinden. Voor de tijd en ongemak die het in beslag neemt zou ik de bank eigenlijk ern rekening moeten sturen. Heb Geldmaat al is gemaild maar nooit antwoord gehad ! Vind het maar een slechte zaak !
 • F. Post

  1 jaar geleden
  Casch geld is nog steeds een wettig betaalmiddel dus van niet accepteren doe ik niet aan mee.
 • Timo Cleton

  1 jaar geleden
  En dan betaal je je ook nog scheel aan kosten. Particulieren merken daar veel minder van want die betalen maar een schijntje aan bankkosten in vergelijking met de zakelijke klant. Over een paar jaar hebben de banken hun doel bereikt. De consument is op financieel gebied geheel afhankelijk van de bank. Contant geld wordt steeds verder ingeperkt en in sommige winkels nu al niet meer geaccepteerd.