Edo Draaijer
Volledig scherm
PREMIUM
© Edo Draaijer

Gemeente verliest grip op miljardencircus: er zijn zóveel samenwerkingsverbanden dat niemand ze meer controleert

Gemeenten geven steeds meer geld uit via regionale samenwerkingsverbanden. Dat schuurt omdat gekozen gemeenteraadsleden nauwelijks grip hebben op dit soort uitgaven en burgers veelal het bestaan van die samenwerkingsverbanden niet kennen. Deze uitgavenpost is gestegen tot boven de 16 miljard euro op een totale begroting van 65 miljard.

1 reactie

 • ineke koppelman-meijerink

  1 maand geleden
  Eindelijk iemand die het ziet, heel nederland is versnipperd, je ziet door de bomen het bos niet meer. Al die affaires die nu boven water komen zijn het gevolg van die versnipperingen. De bezem erdoor, en een overzichtelijk ( en te controleren) systeem maken.
 1. Opa Theo redt leven van kleinzoon Deyenn (1) in Zwolle: ‘Wachten op de ambulance was geen optie’
  PREMIUM
  video
  3

  Opa Theo redt leven van kleinzoon Deyenn (1) in Zwolle: ‘Wachten op de ambulance was geen optie’

  Theo Haverkamp (62) is op die bewuste woensdag 24 maart thuis. Hij zorgt voor zijn vrouw die net een nieuwe heup heeft gekregen. Rond 13.00 uur gaat de telefoon. Het is zijn dochter, die net als hij in Windesheim woont, tussen Zwolle en Wijhe. Zijn kleinzoon Deyenn van 13 maanden is uit de kinderstoel gevallen. En het is een behoorlijke klap geweest. Theo laat alles vallen en rijdt naar de woning van zijn dochter. En dan begint een reeks gebeurtenissen die elkaar razendsnel opvolgen.
 1. Honderden supporters zwaaien Go Ahead Eagles-bus uit
  Play

  Honderden supporters zwaaien Go Ahead Eag­les-bus uit

 2. Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen
  Play

  Priscillia redde haar kinderen uit brandende woonwagen