Volledig scherm
Drukte op de N35 bij Raalte. © Gerard Vrakking

Gemist? Aanpak probleemweg N35 onzeker en Zwolse moordverdachte nog maanden vast

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 14 november.

Vervoer criminelen in gedrang - Het vervoer van gevangenen komt in het gedrang door de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur. De vervoersdienst DV&O heeft tientallen extra chauffeurs nodig om gedetineerden op tijd bij rechtbanken en gevangenissen in de regio te krijgen. Justitievakbond Juvox waarschuwt voor vertraagde en uitgestelde rechtszaken.

Archieven ‘afstandsmoeders’ gaan open - De archieven met informatie over de zogenoemde ‘afstandsmoeders’ van de voormalige Paula Stichting (1966-1984) in Oosterbeek, worden openbaar gemaakt. Het gaat om honderden, mogelijk zelfs duizenden archiefstukken. Daarin staat onder meer naar welke pleegouders de kinderen zijn gegaan. ‘Goed nieuws’, vindt Trudy Scheele uit Epe, die beviel bij de stichting. 

Aanpak N35 onzeker - De door Overijssel al jaren vurig gewenste verbetering van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal is onzeker. Hoewel de provincie 120 miljoen euro wil investeren in de belangrijke verkeersader tussen Zwolle en Twente ziet het ministerie het megaproject niet als prioriteit. Tot ergernis van Overijssel.

Zwolse verdachte nog maanden vast -Zwollenaar Idris M. (26) blijft nog zeker 90 dagen vastzitten op verdenking van een dubbele moordpoging en het opdracht geven tot een andere moord. Dat heeft de Raadkamer van de Zwolse rechtbank woensdag bepaald. Idris en zijn broertje Abas (25) werden ruim twee weken geleden opgepakt in Zwolle en het Duitse Gronau. 

Aanhoudingen voor oplichting Breman - De fiscale opsporingsdienst FIOD verdenkt vijf mannen van oplichting en verduistering van het Genemuidense installatiebedrijf Breman. De vijf zouden Breman voor zeker 1,4 miljoen euro getild hebben met spookfacturen. In dat kader deed de FIOD woensdag invallen bij drie bedrijven in Genemuiden en een woning in Zwartsluis. 

Premium-verhaal van de dag

Zwevende robotlift uit Meppel - Lift Emotion bouwt exclusieve liften voor voor luxe jachten, maar ook veerboten, cruiseschepen en de duurste huizen ter wereld. Nu bestormt het bedrijf uit Meppel de wereld met een heel bijzondere, eigen uitvinding: een lift die zweeft aan een robotarm. 

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.