Volledig scherm
De straat Noorderpalen waar de geweldsexplosie op Urk plaatsvond. © Reina Halman Fotografie

Gemist? Afkeuring geweld op Urk en roversbende steelt pistachenoten

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 12 maart.

‘Pistachebende’ slaat toe - Pistachenoten...! Geen handjevol, maar zakken vol. Een rondtrekkende bende steelt massaal partijen pistachenoten uit supermarkten. In dik twee weken tijd kreeg de politie dertien aangiften binnen, vooral uit Oost-Nederland. De daders? Waarschijnlijk een Roemeense bende die rooft in opdracht, stellen politie en winkeliersclub Detailhandel Nederland.  

Criminele asielzoekers - Criminele asielzoekers kunnen hun gang gaan door steeds strengere privacywetgeving. Die maakt het de laatste jaren voor de politie steeds lastiger om informatie te delen. Dan kan het gemakkelijk gebeuren dat asielzoekers die van opvanglocatie wisselen - en dat gebeurt regelmatig - buiten beeld raken. Dat stelt hoogleraar Wouter Stol, zelf ex-politieman en gespecialiseerd in digitale veiligheid.

Geweld op Urk - Burgemeester Pieter van Maaren is geschokt. De explosie van geweld op Urk, maandagavond, waarbij tientallen jongeren betrokken waren, kan absoluut niet door de beugel.  Hier staat het dossier over dit onderwerp.

Grote namen Stadsfestival - De organisatie van het Deventer Stadsfestival heeft een aantal grote namen gestrikt voor het evenement dat op 13 juli voor het eerst plaatsheeft op het evenemententerrein aan de Roland Holstlaan. Nielson, Lil Kleine en de rockers van Navarone komen hier spelen. 

Premium-verhaal van de dag

Vissen met GPS - Met precisie wordt een vis opengesneden, voorzien van een zendertje en weer de Vecht bij Dalfsen opgestuurd. In tijden waar privacy een heet hangijzer is, geldt dat niet voor de schieraal, zeeforel en winde. Swimway Vecht volgt ze van Zwolle tot Duitsland, van stuw tot stuw. 

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’