Volledig scherm
Edelherten in de Oostvaardersplassen. © ANP

Gemist? Afschieten herten Flevoland mag en rode cijfers GA Eagles

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om vandaag al het regionale nieuws te volgen? Dit was het belangrijkste regionale nieuws van donderdag 6 december.

Oostvaardersplassen - De bestuursrechter in Lelystad heeft de bezwaren tegen de vergunning van Provincie Flevoland voor het afschieten van 1830 edelherten afgewezen. Er staat Staatsbosbeheer daardoor niets meer in de weg om te beginnen met het afschieten van de dieren.

Verkeersveiligheid - Brommerrijders met een flinke slok of drugs op moeten straks een veiligheidscursus of geschiktheidstest ondergaan, gevaarlijke kruispunten en rotondes gaan overal op de schop, er komen strengere kwaliteitseisen voor helmen en het CBR gaat het praktijkexamen vernieuwen.     

Deventer Ziekenhuis - Een ziekenhuis dat opeens zegt dat mensen tijdelijk niet welkom zijn, omdat het budget van de verzekeraar op is. Hoe is het mogelijk dat veel verzekerden van Achmea tot volgend jaar moeten wachten om langs te mogen komen bij het Deventer Ziekenhuis?  „We konden niet anders dan op de rem trappen”, zegt woordvoerder Ronald Buitenhuis.

Rode cijfers GA Eagles - Go Ahead Eagles heeft over het afgelopen seizoen bijna zes ton verlies geleden. De degradatie en peperdure salarissen maken dat de sportieve malaise ook een financieel staartje krijgt.

Premium-verhaal van de dag

Overlevende - Selma Wijnberg was een van de weinigen die een verblijf in Sobibór kon navertellen. Dinsdag overleed de laatste Nederlandse overlevende van het concentratiekamp. ,,Ze was een heel gezellige vrouw, ondanks al die ellende.’’

  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’