Volledig scherm
© ANP

Gemist? Apeldoorn strijdt tegen lachgas op straat, Vechtdal Kliniek failliet door gebrek aan personeel

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 18 september.

Stikstof - Het stikstofbesluit raakt grote projecten als de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twente, de verbreding van de N50 bij Kampen en de plannen voor de N35. In hoeverre worden de werkzaamheden daadwerkelijk bedreigd? ,,Het zou kunnen dat we de nieuwe delen van de weg nog niet mogen open stellen.’’

Lachgas aan banden - Het gebruik van lachgas in het openbaar wordt in Apeldoorn aan banden gelegd. Politieagenten en gemeentelijk toezichthouders krijgen de mogelijkheid om heel gericht in te grijpen als het populaire roesmiddel tot overlast leidt. Wie lachgas gebruikt en overlast veroorzaakt wacht een boete.

Vechtdal Kliniek failliet - De Vechtdal Kliniek in Hardenberg is failliet. Ruim 200 patiënten moeten bij andere GGZ-instellingen worden ondergebracht. Een tekort aan psychiaters en psychologen is de oorzaak van het bankroet. ,,In de provincie is het probleem nijpend.”

Broer betaalt - Grote opluchting bij een aantal gedupeerden van de doneerwebsite Dream or Donate: zij hebben het geld terug dat via crowdfunding voor hun goede doel was ingezameld. Op verschillende sociale kanalen melden meer dan vijftien mensen dat vandaag het geld bijgeschreven is op de rekening, in één geval een bedrag van bijna 21.000 euro. 

Jan Vlug geschokt - De liquidatie van advocaat Derk Wiersum heeft voor een enorme schok gezorgd. Ook strafpleiter Jan Vlug uit Deventer is vol ongeloof na de moord in Amsterdam. ,,Naarmate de dag vorderde, werd ik er steeds harder door geraakt. Dit is gewoon terreur. Een regelrechte aanval op onze rechtstaat.”

Premium-verhaal van de dag

Beste vriend van Ricksen - Zwollenaar Vincent de Vries schreef een biografie over het drank- en drugsleven van Fernando Ricksen (43). Door hun samenwerking werden ze beste vrienden. Vandaag stierf de ex-voetballer, na een lange weg, aan de gevolgen van ALS. ,,Ik heb gehuild, maar ben ook opgelucht. Fernando woog nog maar 35 kilo...’’

Volledig scherm
Vincent de Vries (l) schreef de biografie van Fernando Ricksen.
  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.