Volledig scherm
Het pand waar het steekincident in Apeldoorn plaatsvond. © Luciano de Graaf

Gemist? Arrestatie na steekpartij in Apeldoorn, GPS-diefstal blijft plaag voor boeren

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 25 januari.

Arrestatie na steekpartij - Een 35-jarige Apeldoorner is opgepakt in verband met de steekpartij vrijdagavond aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn-Zuid. Een 41-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats raakte gewond bij het incident. 

GPS-diefstal - Diefstal van peperdure GPS-apparatuur uit landbouwvoertuigen blijft een plaag voor boeren. Ook vorig jaar wisten de sector en de politie dat tij niet te keren. Bij branche-organisatie Cumula werd in 2019 voor meer dan een miljoen euro aan gestolen spullen gemeld.

Ernstige ongelukken - Er gebeurden vandaag drie ernstige ongelukken in de regio. Zo ging het rond het middaguur mis in Beekbergen, waar drie mensen gewond raakten. Ook op de weg tussen Holten en Laren raakten drie mensen (zwaar)gewond bij een aanrijding in de middag. 's Avonds was het raak in Luttelgeest: daar vielen meerdere gewonden bij een ongeluk met een tractor.

Vergisbedreiging - Een Zwols gezin wordt bedreigd vanwege een oplichter die dezelfde achternaam heeft. Dat meldt de politie. Door de initialen en achternaam van één van de gezinsleden denken mensen dat hij of zij de betreffende oplichter is.

Boete voor Eagles - Go Ahead Eagles moet een boete betalen omdat fans vuurwerk hebben afgestoken tijdens het bekerduel tegen IJsselmeervogels. Zo krijgt de heroïsche bekeravond een zure nasmaak voor de Deventer voetbalclub.

Premium-verhaal van de dag

Van vrienden naar vijanden - Het ene moment partners in crime, het volgende gezworen vijanden. Kopstukken in de Zwolse drugshandel schromen niet elkaar te bedreigen, te beschieten en af te persen. De Zwolse Irakees R. (26), cokedealer met een flink strafblad, wordt deze zomer ontvoerd door Idris M. (26), stelt justitie. Hoe een gewelddadig conflict in de onderwereld volledig uit de hand loopt. 

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.