Een auto reed in op een groep mensen op een terras in Deventer.
Volledig scherm
Een auto reed in op een groep mensen op een terras in Deventer. © News United / Rens Hulman

Gemist? Auto rijdt in op uitgaanspubliek Deventer. En: Politie druk met mysterieuze fietsen op A28

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 20 oktober.

Terrasdrama Deventer - Een ruzie in Deventer is afgelopen nacht volledig uit de hand gelopen. Nadat er op een terras in de binnenstad rake klappen vielen, reed een van de betrokkenen met zijn auto in op meerdere mensen. Er vielen vijf gewonden en de ravage was enorm. De automobilist vluchtte, maar is inmiddels opgepakt. Lees in ons dossier alles over het bizarre incident.

Fietsen langs A28 - Twee fietsen hebben de politie vanochtend flink wat werk bezorgd. Ze stonden namelijk tegen de vangrail langs de A28. Maar wie zet daar nu zijn tweewieler neer? Aan het eind van de middag bleek een oproep via sociale media succesvol: het mysterie is opgelost.

Hond is held - Een hond heeft dit weekend op de heide bij Epe een heldendaad verricht. Dankzij het huisdier, genaamd Bella, werd een vermiste 53-jarige vrouw teruggevonden. De vrouw had dringend medische hulp nodig. De politie is onder de inruk van het bijzondere verhaal.

PEC kan juichen - PEC Zwolle is er eindelijk weer in geslaagd drie punten te pakken in de eredivisie. ADO Den Haag werd verslagen, mede dankzij een ingreep van de VAR. Trainer Stegeman is blij, maar ook kritisch.

Medailles in Apeldoorn - Het EK baanwielrennen in Apeldoorn is voor Nederland een groot succes geworden. Onder meer dankzij knappe prestaties van Kirsten Wild uit Zwolle en Theo Bos uit Hierden eindigde ‘Oranje’ bovenaan de medaillespiegel.

Premium-verhaal van de dag

De bekendste kroeg van Nederland - Van doorsnee bruine dorpskroeg naar het ‘bekendste café van Nederland’. Het overkwam De Kastelein in Ruinerwold. Na een week komen de dorpsgenoten er weer samen om onder het genot van een pilsje terug te kijken. ,,Ik ben zelfs benaderd voor filmrechten.”

De Kastelein was afgelopen week wereldnieuws.
Volledig scherm
De Kastelein was afgelopen week wereldnieuws. © Bert Kamp