Volledig scherm
De homo-ontmoetingsplaats langs de A1 bij Apeldoorn © Rob Voss

Gemist? Bedreigingen om Turkse radio in Emmeloord, overlast op homo-plek langs A1 bij Apeldoorn

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 19 oktober.

Spookgezin Ruinerwold - Een week na de ontdekking van het ‘spookgezin’ in Ruinerwold, komen nog altijd nieuwe details naar buiten. Zo wist de recherche in Drenthe niet wat zij met de vondst van het gezin aanmoest, zegt hoogleraar Bert Jan Lietaert Peerbolte, gespecialiseerd in ‘het einde der tijden’. Hij is gevraagd door het onderzoeksteam om bij te springen. Bovendien heeft vader Gerrit Jan van D. in april 2009 gezegd dat hij geëmigreerd was.

Bedreiging om Turkse radio - Medewerkers en bestuursleden van ziekenomroep OZONOP worden opnieuw bedreigd vanwege het Turkse programma van Yeşim Yilmaz. Er is onder meer brandbare vloeistof tegen het huis van de secretaris gegooid. Desondanks stond Yilmaz vandaag ‘gewoon’ weer te draaien. Met beveiliging.

Verkeersinfarct Apeldoorn - De combinatie tussen het EK Baanwielrennen, Frans Bauer en drukte bij de grote winkels hebben vanmiddag tot een verkeersinfarct geleid rondom Omnisport Apeldoorn. Het verkeer uit alle richtingen kwam vast te staan. Bij Bauer was het overigens reuze gezellig

Overlast op homo-plek - Mannen veroorzaken veel overlast op de homo-ontmoetingsplek langs de A1 bij Apeldoorn. Ze gaan er de bosjes in om de liefde te bedrijven, maar gooien vervolgens de condooms en tissues zomaar van zich af. De eigenaar van het terrein, Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK), is al een tijdje ten einde raad.

Bouwvakkers in actie - In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.

Premium-verhaal van de dag

Uitgaansgeweld - Wat hebben sluitingstijden van de kroegen en vechtpartijen met elkaar te maken? Nou, heel veel! Vrije keuze in sluitingstijden brengt namelijk vrede, zeggen deskundigen. Gemeente Deventer, Hardenberg en Zwolle zijn overstag. Zutphen lijkt te volgen. Zeker nu blijkt dat het tot afname van uitgaansgeweld leidt. Maar hoe werkt dat dan?

Volledig scherm
Café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle © Bruut
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.