Een bizarre situatie zaterdag- en zondagavond op de Kamperweg in Heerde.
Volledig scherm
Een bizarre situatie zaterdag- en zondagavond op de Kamperweg in Heerde. © Videostill

Gemist? Bizarre ‘wegloper’ in Heerde, zorgbedrijf Apeldoorn moet 160.000 euro lappen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen probleem: dit is het nieuws van maandag 6 april.

Nachtmerrie in Zwartewaterland - Corona-epicentrum Zwartewaterland is afgelopen dagen opnieuw hard getroffen door corona. Tien mensen overleden in de gemeente. ,,Het is een enorm aantal in een weekend tijd. Het is een boze droom die steeds meer een nachtmerrie wordt”, vertelt burgemeester Eddy Bilder. Saillant detail: op een steenworp afstand moest de politie nog ingrijpen bij een tuinfeest.

Lees alle verhalen rondom de coronacrisis in ons speciale dossier.

Ruinerwold-vader wil geen onderzoek - De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, weigert zich medisch te laten onderzoeken. Dat bleek vandaag tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank in Assen. Daar werd bovendien bepaald dat vader Van D. en de andere verdachte, klusjesman Josef B., voorlopig vast blijven zitten.

Bizarre ‘wegloper’ in Heerde - Een bizarre situatie op de Kamperweg in Heerde. Een jongeman loopt sinds dit weekend zomaar de doorgaande weg op en maant auto’s te stoppen. Wie pech heeft, krijgt bij het doorrijden een klap tegen het voertuig. Ondertussen filmt hij met zijn telefoon. ‘Levensgevaarlijk’ vindt een omwonende.

Zorgbedrijf moet dokken - Een Apeldoornse zorgorganisatie moet aan een reeks gemeenten in deze regio 160.000 euro terugbetalen die ze ten onrechte heeft gedeclareerd. De gemeente Apeldoorn spreekt van ‘zelfverrijking ten koste van de samenleving’.

Arrestatie langs IJssel - Met getrokken pistool heeft de politie vanavond een man opgepakt aan de IJssel in Deventer. De verdachte werd overmeesterd nadat de politie een melding kreeg dat aan de stadskant van de rivier iemand rondliep met een vuurwapen.

Premium-verhaal van de dag

Zingen voor hoop - Veel kerken zijn dicht, koren komen niet samen, maar dat weerhoudt Urk er niet van om massaal samen te zingen op Eerste Paasdag. Vanuit de deuropening, klokslag 9.00 uur. Initiatiefneemster Jannie Molenaar roept het hele land op om aan te haken. ,,Ik hoop dat de koning ook meedoet’’. 

Jannie Molenaar uit Urk roept iedereen op om paaszondag klokslag 9.00 uur te zingen vanuit de deuropening.
Volledig scherm
Jannie Molenaar uit Urk roept iedereen op om paaszondag klokslag 9.00 uur te zingen vanuit de deuropening. © Foto Freddy Schinkel
  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.