Volledig scherm
Caroline van der Plas is van Farm en Food communicatie uit Deventer en nam het op haar Twitter-account @boerburgertweet op voor boeren. © FOTO HISSINK

Gemist? Boeren bang na ‘overval’ op varkensstal, lichaam vermiste man gevonden in IJssel

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 16 mei.

Angst bij boeren - De bezetting van een varkensstal in Boxtel door dierenactivisten hakt er flink in bij boeren in deze regio. Theo Duteweerd uit Mariënheem, directeur van brancheorganisatie voor varkenshouder POV, noemt het een dieptepunt in de discussie. ,,Het gevoel van machteloosheid is groot.’’

Lichaam in IJssel - In de IJssel bij Zutphen is vanochtend een lichaam gevonden. Na onderzoek maakte de politie bekend dat het gaat om een man uit Tolkamer, die al sinds vorige week werd vermist. Er is geen sprake is van een misdrijf.

Rechtszaak trainer - Voetbaltrainer Leo B. (52) uit De Wijk is door zijn club DESZ uit Zwartsluis op non-actief gezet hangende het vonnis in een strafzaak wegens omkoping in zijn werk als inkoopdeskundige. Hij zou zich voor tonnen verrijkt hebben

Verdachte overval - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor de gewelddadige overval op de 82-jarige Bettie uit De Krim. Het gaat om een 19-jarige inwoner van Drachten. Deze week werd ook al een 43-jarige inwoner van Coevorden voor dezelfde brute overval aangehouden.

Moordplan - Een 77-jarige man uit Harderwijk heeft vandaag 7 jaar cel gekregen voor de voorbereiding van de moord op de vriend van zijn ex-vrouw. Hij kocht in januari een pistool om hem van het leven te beroven. Wat hij niet wist, was dat de verkoper een politieagent was.

Premium-verhaal van de dag

Anna's stalker - Anna (17) wordt al jaren lastiggevallen door een man uit Zwolle. Hij wordt verliefd op haar als zij 9 jaar is. Hij terroriseert ook zijn ex-vriendin Marjolein. Niets helpt om de stalker te stoppen. ’Overal waar ik ben, kijk ik achterom. Ik ben bang dat hij mij ergens in de bosjes staat op te wachten of dat hij mijn vader iets aandoet.”

Volledig scherm
De Zwolse stalker valt Anna al jaren lastig. © Janneke de Jonge