De 10-jarige Brandy, tot voor kort Brandon, heeft stapels met meisjeskleren gekregen na een oproep.
Volledig scherm
De 10-jarige Brandy, tot voor kort Brandon, heeft stapels met meisjeskleren gekregen na een oproep. © Frans Paalman

Gemist? Brandon (10) wil Brandy zijn en sluiting Hoenderloo Groep slaat in als een bom

Jouw regionieuwsTieners kozen deze week in Ommen precies het verkeerde slachtoffer uit bij het jatten van een fiets. Die was namelijk van een politieagent. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

Verdriet op Urk - Op Urk maakte de grote onzekerheid afgelopen week plaats voor een bijzonder soort opluchting. De lichamen van de vermiste vissers Jochem (47) en Hendrik Jan (27) werden gevonden in de stuurhut van hun gezonken garnalenkotter. ,,Als ze niet in de kotter waren aangetroffen, was het drama compleet geweest.”

Dodelijke explosie - Een explosie in een zeecontainer eiste maandag het leven van een medewerker van de Twentsche Kabelfabriek in Lochem. Personeelsleden van de kleine fabriek zijn verbijsterd. ,,Iedereen voelt dit verlies.’’

Hoenderloo Groep dicht - De in opspraak geraakte jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep gaat dicht. Dat maakte overkoepelende zorginstelling Pluryn deze week bekend. De sluiting slaat bij jongeren in als een bom: ‘Nu moet ik weer weg...’

Verkracht in Dronten - Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. Hij probeert al een half jaar lang aangifte te doen, vooralsnog vergeefs. Afgelopen week vertelde hij zijn schokkende verhaal.

Brandon wordt Brandy - Geboren als jongen ging de Zwolse Brandon (10) jarenlang ook in jongenskleren naar school. Maar ze voelt zich een meisje, en durft dat sinds kort ook overal te zeggen. Alleen: waar haal je plots een stapel meisjeskleren vandaan? 

Pakjesavond in armoede - Niet bij elk kind klopte Sinterklaas afgelopen week op de deur. Voor kinderen die in armoede opgroeien, is een cadeau helemaal niet vanzelfsprekend. Denise uit Deventer moest kiezen tussen eten en een geschenk voor haar zoontje van 7. De Actie Pepernoot bood uitkomst. ,,Nu denkt hij tenminste niet dat hij niks krijgt omdat hij stout is geweest.”