Volledig scherm
De Nederlandse vrouw die zaterdag op snelweg bij Bad Bentheim om het leven kwam is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. © Videostill RTL

Gemist? Chiara (22) uit Ermelo overleed bij Duits snelwegdrama, tientallen paasvuren nu al afgelast

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om vandaag al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van maandag 15 april.

Syrië-ganger Droste - Het hoger beroep van Syrië-ganger Victor Droste (31) uit het Sallandse dorpje Heeten is maandag voor onbepaalde tijd uitgesteld. De rechter leidt uit een eerder interview met De Stentor uit december af dat Droste graag bij de zaak aanwezig wil zijn. Met het uitstel wordt Droste de kans gegeven om toch nog aanwezig te zijn.

Snelwegdrama - De Nederlandse vrouw die zaterdag op snelweg bij Bad Bentheim om het leven kwam is de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo. Dit heeft een woordvoerder van de Duitse snelwegpolitie vanochtend bevestigd. Chiara verongelukte toen zij na een ruzie uit een op de vluchtstrook stil gezette auto stapte, op de rijbaan liep en vervolgens werd overreden.

Drukkerij in de problemen - Voor drukkerij Roto Smeets in Deventer en twee andere vestigingen in Weert en Doetinchem heeft moederbedrijf Circle Media Group uitstel van betaling aangevraagd. Vaak is dit een voorbode van een faillissementsaanvraag. Personeel verkeert in grote onzekerheid.

Wethouder overleden - Wethouder Dennis op den Dries van de gemeente Hellendoorn is vandaag overleden. De Nijverdaller leed al geruime tijd aan leukemie. Ondanks zijn optimisme en doorzettingsvermogen wist Op den Dries de strijd tegen de ziekte niet te winnen. Op den Dries werd 35 jaar.

Paasvuren afgelast - Tientallen paasvuren in de regio zijn afgelast vanwege de aanhoudende droogte. De gemeente Berkelland heeft maandagmiddag geen paasvuren toe te staan in de gemeente. Ook de Achterhoekse gemeente Oude IJsselstreek gelast de vuren af. Door de droogte staan evengoed andere paasvuren in de regio onder druk. De gemeente Brummen acht het doorgaan daar nihil.

Premium-verhaal van de dag

Strijden voor eerherstel - Henk Haalboom uit Giethoorn zat meer dan twaalf jaar in de gevangenis, nadat hij schuldig was bevonden aan de moord op Pim Overzier uit Apeldoorn in 2002. Die zou hij hebben begraven in een bos bij Dronten. Sinds juni 2014 is Haalboom vrij man, maar hij wil nog steeds eerherstel, vertelt hij in een interview met deze krant. ,,Ik heb het niet gedaan en ik kan het niet hebben gedaan.’’

Volledig scherm
Henk Haalboom © Frans Paalman
  1. Naderende hitte leidt tot nodige maatregelen in Oost-Nederland

    Naderende hitte leidt tot nodige maatrege­len in Oost-Nederland

    Voor wie het nog niet wist: het wordt bloedheet komende week. Het RIVM heeft vanaf vandaag het hitteplan geactiveerd voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. De GGD heeft verpleeghuizen, scholen, kinderdagverblijven, huisartsen, thuiszorgorganisaties en ziekenhuizen gewaarschuwd. Volgens de KNMI is de kans heel groot dat de temperatuur in Oost-Nederland op dinsdag en woensdag boven de 36 graden uitkomt.