Volledig scherm
Ernst Louwes verzet zich in het gerechtshof nadat is uitgesproken dat hij schuldig is. © ANP

Gemist? Coldcaseteam duikt in Deventer moordzaak, PEC-fans opgepakt na duel met Vitesse

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen probleem! Dit was het nieuws van zaterdag 17 augustus. 

Deventer moordzaak - Een coldcaseteam van de Amsterdamse politie is op de Deventer moordzaak gezet. Het specialistische rechercheteam heeft van de Hoge Raad in Den Haag opdracht gekregen om het dna-onderzoek, dat tot de veroordeling van Ernest Louwes leidde, nog een keer tegen het licht te houden.

PEC-fans opgepakt - Drie supporters van PEC Zwolle zijn vrijdagavond opgepakt vanwege ongeregeldheden na afloop van het duel met Vitesse. Twee van hen zouden agenten hebben mishandeld. Freddy Eikelboom, voorzitter van de supportersvereniging, reageert woest. De burgemeester van Arnhem schaart zich echter achter zijn politiemensen.

Moeflon spoorloos - Is vrees waarheid geworden? De moeflon lijkt verdwenen van de Noord-Veluwe. De exoot is al een jaar niet meer gezien. Als oorzaak wordt de wolf aangewezen. Met het wilde schaap verdwijnt een natuurlijke grazer, waardoor Staatsbosbeheer sinds kort met een eigen kudde de Noorderheide bij Vierhouten op gaat.

Nijkerkse vermist - De 41-jarige Andrea uit Nijkerk is sinds deze week samen met haar man Marcel vermist. Het echtpaar woont in het Limburgse Blerick en lijdt volgens de zus van de man aan een ernstige vorm van godsdienstwaanzin. Hun vier kinderen zijn door de Raad voor de Kinderbescherming in veiligheid gebracht. 

Ongelukkenbocht - Opnieuw is er een automobilist uit de bocht gevlogen op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Een vrouw raakte in de inmiddels beruchte bocht de macht over het stuur kwijt en eindigde tegen een boom. Het is al het derde ongeluk deze week.

Premium-verhaal van de dag

Het Witte Lint - Honderden scheefgroeiende meidoorns moesten de N348 bij Zutphen sieren. Het Witte Lint, een revolutionair, nooit vertoond kunstproject mocht wat kosten: 1,6 miljoen euro. Tien jaar later staat er geen enkele boom meer. Wat ging er mis? Een reconstructie.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.