Niels Hensen van ITB2 Datacenter.
Volledig scherm
Niels Hensen van ITB2 Datacenter. © Rob Voss

Gemist? Datacenters cruciaal voor thuiswerkers, scooters crashen in Deventer en Apeldoorn

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van dinsdag 24 maart.

Toeristen zitten vast - Het wordt met de dag moeilijker om Nederlanders die door het coronavirus vastzitten in het buitenland terug naar ons land te halen. Dat merkt Alarmcentrale VHD in Deventer. Ook krijgt de centrale te maken met Europeanen die uit hotels worden gezet in Zuid-Amerika, uit vrees dat zij het virus bij zich dragen.

Lees alles over het coronavirus in ons speciale dossier.

Meester heeft een hit - Leerkracht Bart Jansen uit Harderwijk ging deze week viral met een liedje speciaal bedoeld voor alle ouders die nu thuis lesgeven. In het nummer bezingt Bart de uitdagingen waar ouders én leerkrachten op dit moment voor staan: ‘Als het soms even niet lukt, denk dan bij jezelf ‘krijg lekker de rambam’’.

Shay-Ann vermist - De 16-jarige Shay-Ann uit Almelo is sinds afgelopen donderdag vermist. Volgens de politie verblijft ze mogelijk bij een jongen in de omgeving van Apeldoorn. Haar familie maakt zich zorgen. 

Ongelukken met scooter - In zowel Deventer als Apeldoorn gebeurde vanmiddag een ongeluk met een scooter. In Deventer raakte een kind gewond na een aanrijding met zo’n tweewieler, in Apeldoorn ontstond een enorme ravage door een ongeluk waar een auto bij betrokken was. De scooterbestuurder raakte zwaargewond.

Strop voor BFO - Er dreigt een strop van enkele tonnen nu het Bevrijdingsfestival Overijssel definitief niet doorgaat. ,,Dat dit eraan zat te komen was voor ons helder. Maar als dat onvermijdelijke moment daar is, is het echt even slikken’’, aldus de organisatie. En deze mega-evenementen vlak ná 1 juni, kunnen die nog wel doorgaan? 

Premium-verhaal van de dag

Datacenters cruciaal - Gamen, netflixen, digitaal vergaderen en online werken. Het kan dankzij grootschalige datacenters in onze regio. Cruciaal zijn ze, voor alle miljoenen thuiswerkers. ,,Maar toch staan wij IT’ers niet op de lijst met vitale beroepen.’’