Docenten van het Hoenderloo College zijn woedend.
Volledig scherm
Docenten van het Hoenderloo College zijn woedend. © Maarten Sprangh

Gemist? Docenten Hoenderloo College furieus, verdachte brute overval ‘mishandeld’ in gevangenis

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen probleem: dit is het nieuws van donderdag 9 april.

Motorenverbod - Motorclubs in Oost-Nederland zijn teleurgesteld in de maatregelen die meerdere Veiligheidsregio’s hebben aangekondigd voor het paasweekend, nadat sommige motorrijders afgelopen weekend voor overlast zorgden. De clubs uit het oosten zullen hun achterban dan ook niet oproepen om thuis te blijven. ,,Als ze willen rijden, kan dat.”

Docenten woedend - Docenten van het Hoenderloo College zijn furieus over de handelswijze van Pluryn. Ontslag dreigt per 1 augustus en een sociaal plan is er niet. ,,Ministers, Onderwijsinspectie, politieke partijen, media: help ons!”, luidt de noodkreet.

Zorgfraude door PEC-icoon - PEC-clubicoon Klaas Drost, die zorginstelling BMO in Harderwijk runt, is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur wegens frauderen met zorggeld

Vrouw van spoor gered - In Ermelo is vanochtend een verwarde vrouw van het spoor gehaald door de politie. Omdat ProRail direct was ingeseind, kon een aanrijding worden voorkomen. Het was dankzij een grommende hond dat de vrouw door een voorbijganger werd ontdekt.

‘Mishandeling’ in gevangenis - Een van de drie verdachten van een gewelddadige overval op een bejaard echtpaar in Kampen wordt mishandeld in de gevangenis, zegt hij zelf. Dat bleek vandaag tijdens een pro formazitting via videoverbinding. De 19-jarige verdachte werd al eens overgeplaatst.

Premium-verhaal van de dag

Ontslag vanwege corona - Zorginstelling WoonZorgUnie (WZU) Veluwe maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de medewerkers. Terwijl het coronavirus in de verpleeghuizen woekert, is er een groot tekort aan beschermingsmiddelen voor het zorgpersoneel. Uit angst om besmet te raken namen al meerdere medewerkers ontslag.

  1. Rij-instructeur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstanden in te halen’
    PREMIUM
    Een nieuw begin

    Rij-instruc­teur Arnold is positief over de toekomst: ‘Al wordt het een uitdaging om de achterstan­den in te halen’

    Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen van de afgelopen maand kunnen we al wel weer wat meer in deze coronatijden. We praten met mensen die er mee te maken hebben. Wat deden ze de afgelopen maanden en hoe zien ze de toekomst? Vandaag: Arnold Dijkhuizen (39), eigenaar van Verkeersschool Dijkhuizen in Elburg.