Volledig scherm
Een fan van GA Eagles laat zijn blote billen zien in Doetinchem. © Twitter

Gemist? Dode bij explosie Kabelfabriek in Lochem en blote billen van GA Eagles-fan worden niet gewaardeerd

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 2 december.

Blote billen  - De fan van Go Ahead Eagles die zondag zijn achterwerk liet zien aan supporters van De Graafschap kan mogelijk een straf tegemoet zien. ,,Dergelijk provocerend gedrag keuren wij af’’, laat Marc Teloh van de Superboeren weten.

Verdriet in Lochem -  Bij een explosie in een zeecontainer is vanmorgen om kwart over zeven een medewerker van de Twentsche Kabelfabriek in Lochem dodelijk verongelukt. 

,,Wij zijn verbijsterd.’’ Enkele van zijn collega’s stonden 15 meter verderop dus dit komt echt stevig binnen’’, zegt director of operations Toine Zondag, zelf ook hoorbaar aangeslagen. ,,Zij worden bijgestaan door slachtofferhulp. De gemeenschap hier op de fabriek in Lochem is met ongeveer 60 mensen sowieso klein. Iedereen voelt dit verlies.’’

Dode in Wanneperveen  -Bij een ongeluk in Wanneperveen is vanmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde tegen 07.50 uur op de Veneweg. Een trekker en een motorrijder kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Één persoon kwam bij de botsing om het leven.

Pluryn/De Hoenderloo Groep - De in opspraak geraakte jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep -inclusief locatie Deelen- gaat dicht. Dat maakt overkoepelende zorginstelling Pluryn, die meerdere grote vestigingen heeft in de Stedendriehoek, vandaag bekend. De ruim vierhonderd medewerkers van Hoenderloo en Deelen kunnen op een andere locatie aan de slag.  

PREMIUM -verhaal van de dag

De jaren van Desi Bouterse in Overijssel en Drenthe: vrienden en ploeggenoten van toen over de veroordeelde president 

Desi Bouterse, de president van Suriname die vorige week 20 jaar cel kreeg voor zijn rol in de gruwelijke decembermoorden in 1982, woonde enkele jaren in Overijssel en Drenthe. Daar liet hij vooral als getalenteerd sporter indruk achter.

Nico Pannekoek (71) zit aan zijn eettafel – bedekt met Surinaams tafelkleed - en aarzelt. ,,Heb ik nog sympathie voor Desi? Dat is een lastige vraag. Ik wil op geen enkele manier goedpraten wat hij heeft gedaan… Maar ik, niemand in Nederland, heeft ooit in zijn situatie gezeten. Dus ja, zeg het maar. Hij was toen in ieder geval heel sympathiek.”

 1. Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperiode
  PREMIUM
  video & foto's

  Schaatsers snakken naar een toertocht, in 'de Kop' zijn er klaar voor, maar nu nog een vorstperio­de

  Wat snakt Nederland, met de Kop van Overijssel voorop, naar een strenge winter. Een week matige tot strenge vorst, en er kan volop worden geschaatst op de grachten en meren. Maar de fraaie beelden van een langgerekt lint schaatsers tussen de weilanden en het wuivende riet zijn zo langzamerhand nostalgie. Schaatstoertochten worden niet meer verreden. De laatste keer is zeven jaar geleden. Er ontstaat gelijk chaos op de weg en het ijs. Maar wat als Koning Winter zich nu meldt? ,,We zijn er klaar voor’’, klinkt het uit verschillende monden.
 2. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
  PREMIUM
  video & update

  Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

  Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.