Volledig scherm
Een fan van GA Eagles laat zijn blote billen zien in Doetinchem. © Twitter

Gemist? Dode bij explosie Kabelfabriek in Lochem en blote billen van GA Eagles-fan worden niet gewaardeerd

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 2 december.

Blote billen  - De fan van Go Ahead Eagles die zondag zijn achterwerk liet zien aan supporters van De Graafschap kan mogelijk een straf tegemoet zien. ,,Dergelijk provocerend gedrag keuren wij af’’, laat Marc Teloh van de Superboeren weten.

Verdriet in Lochem -  Bij een explosie in een zeecontainer is vanmorgen om kwart over zeven een medewerker van de Twentsche Kabelfabriek in Lochem dodelijk verongelukt. 

,,Wij zijn verbijsterd.’’ Enkele van zijn collega’s stonden 15 meter verderop dus dit komt echt stevig binnen’’, zegt director of operations Toine Zondag, zelf ook hoorbaar aangeslagen. ,,Zij worden bijgestaan door slachtofferhulp. De gemeenschap hier op de fabriek in Lochem is met ongeveer 60 mensen sowieso klein. Iedereen voelt dit verlies.’’

Dode in Wanneperveen  -Bij een ongeluk in Wanneperveen is vanmorgen een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde tegen 07.50 uur op de Veneweg. Een trekker en een motorrijder kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. Één persoon kwam bij de botsing om het leven.

Pluryn/De Hoenderloo Groep - De in opspraak geraakte jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep -inclusief locatie Deelen- gaat dicht. Dat maakt overkoepelende zorginstelling Pluryn, die meerdere grote vestigingen heeft in de Stedendriehoek, vandaag bekend. De ruim vierhonderd medewerkers van Hoenderloo en Deelen kunnen op een andere locatie aan de slag.  

PREMIUM -verhaal van de dag

De jaren van Desi Bouterse in Overijssel en Drenthe: vrienden en ploeggenoten van toen over de veroordeelde president 

Desi Bouterse, de president van Suriname die vorige week 20 jaar cel kreeg voor zijn rol in de gruwelijke decembermoorden in 1982, woonde enkele jaren in Overijssel en Drenthe. Daar liet hij vooral als getalenteerd sporter indruk achter.

Nico Pannekoek (71) zit aan zijn eettafel – bedekt met Surinaams tafelkleed - en aarzelt. ,,Heb ik nog sympathie voor Desi? Dat is een lastige vraag. Ik wil op geen enkele manier goedpraten wat hij heeft gedaan… Maar ik, niemand in Nederland, heeft ooit in zijn situatie gezeten. Dus ja, zeg het maar. Hij was toen in ieder geval heel sympathiek.”

 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 3. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
  PREMIUM

  Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

  Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’