De N310 bij Elspeet werd afgezet na het dodelijke ongeluk.
Volledig scherm
De N310 bij Elspeet werd afgezet na het dodelijke ongeluk. © Stefan Verkerk

Gemist? Dodelijk ongeluk met voetganger in Elspeet, boeren mikken op eigen tv-omroep

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van maandag 17 februari.

Geheim onderzoek - Defensie-terrein Kamp Nieuw Milligen bij Apeldoorn was in de zomer van 2019 al favoriet als alternatief onderkomen voor het Korps Mariniers. In vertrouwelijkheid is hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Pas afgelopen vrijdag maakte het kabinet bekend dat de marinierskazerne definitief niet naar Zeeland verhuist, maar naar Gelderland.

Dodelijk ongeluk - Op de N310 bij Elspeet is vanochtend een voetganger overleden na een aanrijding met een vrachtwagen. De politie heeft het ongeluk in onderzoek.

Hulshoff overleden - Barry Hulshoff uit Deventer is gisteren na een kort ziekbed op 73-jarige leeftijd overleden. Hulshoff speelde tussen 1971 en 1973 veertien interlands voor Oranje, waarin hij zes keer scoorde. De voormalig verdediger was bovendien een steunpilaar in het gouden Ajax dat begin jaren 70 de voetbalwereld veroverde.

Ongeluk N35 - De N35 bij Raalte is vanmiddag urenlang afgesloten geweest na een ernstig ongeluk. Bij dat ongeluk waren een auto en een vrachtwagen betrokken. Zeker één persoon raakte zwaargewond.

Boeren op tv? - Ook de boeren waren vandaag weer in het nieuws. Zo heeft Farmers Defence Force laten weten een eigen tv-omroep te willen starten. Vandaag is hiervoor een ledenwervingscampagne gestart. Ook werd duidelijk dat ongeveer 7500 boeren woensdag willen demonstreren in Den Haag. Verkeershinder lijkt onvermijdelijk.

Premium-verhaal van de dag

Prins Ratelband - Emile Ratelband, carnavalsprins van De Sassenbonkers, gaat zich morgen laten arresteren door de politie. Dat doet hij na de beschuldiging dat hij zijn 10-jarige zoontje heeft ontvoerd. Desondanks komt het carnavalsfeest voor hem in Zwolle niet in gevaar, zo stelt de positiviteitsgoeroe zelf. 

Emile Ratelband in de video waarin hij bekendmaakt dat-ie carnavalsprins wordt in Zwolle.
Volledig scherm
Emile Ratelband in de video waarin hij bekendmaakt dat-ie carnavalsprins wordt in Zwolle. © Video Emile Ratelband
  1. Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaverspreiders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’
    PREMIUM
    VIDEO

    Roep om lockdown steeds krachtiger in regio door nalatige coronaver­sprei­ders: ‘Wat nou als het jouw opa of oma is?’

    Het aan de laars lappen van de social distancing-richtlijnen doet de roep om een lockdown steeds luider klinken in de regio. Professor Pieter van Vollenhoven ziet dat Nederland zonder toezicht niet kan functioneren, columnist Özcan Akyol noemt een lockdown onvermijdelijk en ook PEC Zwolle-verdediger Bram van Polen ontsteekt in woede. ,,Denk nou eens na mensen. Gebruik die hersenpan een keer.”