Volledig scherm
© Harm Meter

Gemist? Dubbele brand verwoest loods afvalbedrijf, bijzondere wending rond ‘kruipruimtemoord’

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van dinsdag 15 oktober. 

Brand Balkbrug - Een felle brand heeft vannacht een loods in Balkbrug verwoest. Het vuur woedde bij afvalverwerker Van Werven Recycling. De N377 werd afgesloten zodat de brandweer aan voldoende bluswater kon komen. De afvalverwerker pleit voor meer bewustwording.

Gezin in schuilruimte - In Ruinerwold (Drenthe) is vanochtend een vader met vijf kinderen gevonden die vermoedelijk al negen jaar afgezonderd in een schuilruimte leefden. De huurder van het pand, klusjesman Josef B. (58) is opgepakt. De situatie kwam aan het licht toen een verwarde man zich meldde bij de plaatselijke kroeg en om hulp vroeg. Lees in ons dossier alles over de opmerkelijke zaak.

Wending in ‘kruipruimtemoord’ - Een opvallende wending vandaag in de zaak rondom de dood van Deniz Guldogdu uit Zwolle. Eiste justitie eerst nog vrijspraak voor boezemvriend Mark de G., vandaag werd 12 jaar cel en tbs geëist voor doodslag. De weduwe en zus van Deniz zijn erg blij.

Baanbrekend Isala-onderzoek - In Isala Vrouw-Kindcentrum Zwolle is een baanbrekend onderzoek verricht op het gebied van baarmoederverzakking. Daaruit blijkt dat verwijdering van de baarmoeder - wat nu als standaard oplossing geldt - niet nodig is.

Boeren weer op pad - Massa’s boeren stappen morgen opnieuw op de trekker om in de Randstad te protesteren uit onvrede over stikstofmaatregelen. Vanuit Oost-Nederland vertrekken minimaal 600 trekkers naar Bilthoven en Den Haag. Met flinke verkeerschaos tot gevolg. Minister Grapperhaus heeft laten weten dat ze het Binnenhof niet op mogen

Premium-verhaal van de dag

Waarom buigen voor de boer? - Boze boeren dwingen de ene na de andere provincie op de knieën. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? ‘Ze hebben nu nog de gunfactor. Maar ze moeten oppassen dat ze hun hand niet overspelen.’

Volledig scherm
© ANP