Volledig scherm
© ANP

Gemist? Eerste echte storm opkomst en een opgeruimd huis, zo doe je dat

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 7 januari.

OPGERUIMD - 5 tips voor een opgeruimd huis van een moeder van 5 kinderen die nooit hoeft op te ruimen. Beter kan je het nieuwe jaar niet beginnen, toch? 

STORM - De eerste storm in bijna een jaar tijd geeft overlast in Flevoland. Het is onverstandig om dinsdag met een lege vrachtwagen of aanhangwagen de weg op te gaan. De provincie krijgt te maken met zware windstoten, verwacht meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline.

KRUIPRUIMTEMOORD - Het strafproces rondom de Zwolse kruipruimtemoord sleept zich voort. In februari is het al een jaar geleden dat het lichaam van Deniz Guldogdu in stukken werd gevonden in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend, Mark de G. Maar een eis tegen De G. wordt pas in april verwacht. Wat zijn de obstakels?

VEEBRANCHE - Landbouworganisatie LTO Nederland en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) zijn de acties van dierenwelzijnsorganisaties zat. Ze gaan boeren helpen bij het doen van aangiftes tegen zogenoemd ‘dierextremisme’.

Premium verhaal van de dag

Niet een, niet twee, maar drie keer kwam een zwaarbewapend arrestatieteam zondag in actie rondom station Zwolle. Nog dezelfde avond zijn alle vijf aangehouden mannen weer vrijgelaten. Onschuldig, luidt het oordeel. Nou ja, de man die met een bijl over straat liep valt wel iets te verwijten en roken in de trein is ook verboden, maar niemand is beboet. Hoe heeft dit zo kunnen lopen? Marloes Ballast van Politie Oost-Nederland blikt terug op tumultueuze zondag.