Volledig scherm
© ANP

Gemist? Eerste echte storm opkomst en een opgeruimd huis, zo doe je dat

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van maandag 7 januari.

OPGERUIMD - 5 tips voor een opgeruimd huis van een moeder van 5 kinderen die nooit hoeft op te ruimen. Beter kan je het nieuwe jaar niet beginnen, toch? 

STORM - De eerste storm in bijna een jaar tijd geeft overlast in Flevoland. Het is onverstandig om dinsdag met een lege vrachtwagen of aanhangwagen de weg op te gaan. De provincie krijgt te maken met zware windstoten, verwacht meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline.

KRUIPRUIMTEMOORD - Het strafproces rondom de Zwolse kruipruimtemoord sleept zich voort. In februari is het al een jaar geleden dat het lichaam van Deniz Guldogdu in stukken werd gevonden in de kruipruimte van het huis van zijn boezemvriend, Mark de G. Maar een eis tegen De G. wordt pas in april verwacht. Wat zijn de obstakels?

VEEBRANCHE - Landbouworganisatie LTO Nederland en de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) zijn de acties van dierenwelzijnsorganisaties zat. Ze gaan boeren helpen bij het doen van aangiftes tegen zogenoemd ‘dierextremisme’.

Premium verhaal van de dag

Niet een, niet twee, maar drie keer kwam een zwaarbewapend arrestatieteam zondag in actie rondom station Zwolle. Nog dezelfde avond zijn alle vijf aangehouden mannen weer vrijgelaten. Onschuldig, luidt het oordeel. Nou ja, de man die met een bijl over straat liep valt wel iets te verwijten en roken in de trein is ook verboden, maar niemand is beboet. Hoe heeft dit zo kunnen lopen? Marloes Ballast van Politie Oost-Nederland blikt terug op tumultueuze zondag.

  1. Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialisten als je toch wilt sporten in de hitte

    Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialis­ten als je toch wilt sporten in de hitte

    Het is dik boven de dertig graden, maar je hebt je voorgenomen toch te sporten. Want jouw voorbereiding op die grote wedstrijd mag geen vertraging oplopen, of je bent net begonnen met opbouwen van de conditie en je wilt niet nu al opgeven. Tenminste, zo voelt het. Zomaar wat mogelijke redenen om toch inspanning te gaan leveren in de hitte die deze dagen ons lans teistert. Maar is sporten wel verstandig in deze omstandigheden en als je dan toch besluit die hardloopschoenen aan te doen, wat moet je dan doen om je lichaam te beschermen?