Volledig scherm
Aan boord van de Kotter Z181 'Dubbele Senior’ uit Urk werd 300 kilo cocaïne gevonden. © Pedro Sluiter Foto

Gemist? Gewetensbezwaren van boswachters en drugssmokkel uit Urk

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 7 december.

Oostvaardersplassen - Twee van de vier vaste boswachters van de Oostvaardersplassen hebben zich laten overplaatsen, omdat zij ethische bezwaren hebben tegen het afschieten van gezonde dieren in het natuurgebied. 

Concert Normaal - Het concert Olderwets Høken waarmee Normaal terugkeert op de planken, is vrijdag binnen een half uur uitverkocht geraakt. Even voor 10.30 uur waren alle 17.500 kaarten voor de show in Lochem weg. Nooit eerder was een show van Normaal zo snel uitverkocht.

Drugssmokkel - Horecakoning Leendert R. uit Urk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5,5 jaar voor betrokkenheid van cocaïnesmokkel van Zuid-Amerika naar Europa

Bouwval blijkt populair - Een bontgeschilderde boerderijtje aan de IJsseldijk tussen Deventer en Olst wordt door IJssellandschap te koop aangeboden. Hoewel het om een bouwval gaat en de koper aan meerdere voorwaarden moet voldoen is de belangstelling groot.

Volledig scherm
Het dijkhuisje waarvoor veel kopers belangstelling hebben. © Gerard Vrakking
  1. Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart
    PREMIUM
    kaart

    Hoe welkom zijn homo’s in onze kerken? Miranda uit Warnsveld brengt het in kaart

    Hoe welkom ben je als homo in de kerk? Dat kun je voor 426 geloofsgemeenschappen in Nederland al checken op de website Wijdekerk.nl. Mede-oprichter en voorzitter van deze stichting is Miranda Terpstra-van de Kerk uit Warnsveld. Zij was genomineerd voor de Jos Brink Innovatieprijs die gisteren door minister Van Engelshoven (Emancipatie) werd uitgereikt. ,,Ik hoop dat kerken hun excuses gaan aanbieden.’’