Volledig scherm
Een traumahelikopter landde bij de menmarathon in Hellendoorn nadat twee paarden op hol sloegen en het publiek in renden. © News United/ Jan Willem Klein Horstman

Gemist? Gewonden door op hol geslagen paarden in Hellendoorn, taxichauffeur gestoken in Beekbergen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Geen probleem! Wij hebben het belangrijkste nieuws van zondag 9 juni voor je op een rijtje gezet.

Taxichauffeur gestoken - Een boze klant heeft vanochtend een 38-jarige taxichauffeur neergestoken in Beekbergen. De chauffeur is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn, maar verkeerde niet in kritieke toestand. De dader is nog voortvluchtig. Collega-chauffeurs reageren geschokt.

Paarden op hol - Tijdens de menmarathon bij manege ‘t Oale Spoor in Hellendoorn zijn vanochtend twee paarden met menwagen op hol geslagen. De paarden renden dwars door een hek, het publiek in. Hierbij raakten drie personen gewond. De wedstrijd werd urenlang gestaakt.

Amber alert - Een amber alert komt via onder meer radio, televisie, internet, sms en matrixborden langs snelwegen terecht bij miljoenen mensen in het hele land. Een geweldig middel voor opsporing, maar personen die al lang gevonden zijn, worden na afloop online ‘voor altijd’ achtervolgd door hun vermissing.  

Hakenkruizen - Het politiebureau in Zutphen is beklad met hakenkruizen en de afkorting SS. De nazisymbolen zijn op ruiten gekalkt van het gebouw aan de Houtwal. Vermoedelijk is dat in de afgelopen nacht gebeurd. 

Veldtrip afgeblazen - Het Veldtrip Festival in Zwolle gaat dit jaar tóch niet door. Dat meldt de organisatie vandaag. Wat de precieze reden voor de afgelasting is, is nog onduidelijk. Het is de tweede flinke tegenslag voor Veldtrip: de organiserende BV van de eerste editie werd onlangs nog failliet verklaard vanwege betalingsproblemen.

Premium-verhaal van de dag

Verstrikt in eigen web - Jeugdzorgambtenaar Remko Iedema raakte als vader verstrikt in de bureaucratie toen zijn dochter niet verder kon op school. De Deventenaar belandde aan de andere kant van de streep in een wereld die hij goed dacht te kennen, ging van verbazing naar frustratie en schreef daar een boek over: ‘Baat het niet, dan schaadt het wel’.

Volledig scherm
Remko Iedema. © Rob Voss
  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.