Volledig scherm
Een traumahelikopter landde bij de menmarathon in Hellendoorn nadat twee paarden op hol sloegen en het publiek in renden. © News United/ Jan Willem Klein Horstman

Gemist? Gewonden door op hol geslagen paarden in Hellendoorn, taxichauffeur gestoken in Beekbergen

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Geen probleem! Wij hebben het belangrijkste nieuws van zondag 9 juni voor je op een rijtje gezet.

Taxichauffeur gestoken - Een boze klant heeft vanochtend een 38-jarige taxichauffeur neergestoken in Beekbergen. De chauffeur is met verwondingen aan zijn schouder overgebracht naar het ziekenhuis in Apeldoorn, maar verkeerde niet in kritieke toestand. De dader is nog voortvluchtig. Collega-chauffeurs reageren geschokt.

Paarden op hol - Tijdens de menmarathon bij manege ‘t Oale Spoor in Hellendoorn zijn vanochtend twee paarden met menwagen op hol geslagen. De paarden renden dwars door een hek, het publiek in. Hierbij raakten drie personen gewond. De wedstrijd werd urenlang gestaakt.

Amber alert - Een amber alert komt via onder meer radio, televisie, internet, sms en matrixborden langs snelwegen terecht bij miljoenen mensen in het hele land. Een geweldig middel voor opsporing, maar personen die al lang gevonden zijn, worden na afloop online ‘voor altijd’ achtervolgd door hun vermissing.  

Hakenkruizen - Het politiebureau in Zutphen is beklad met hakenkruizen en de afkorting SS. De nazisymbolen zijn op ruiten gekalkt van het gebouw aan de Houtwal. Vermoedelijk is dat in de afgelopen nacht gebeurd. 

Veldtrip afgeblazen - Het Veldtrip Festival in Zwolle gaat dit jaar tóch niet door. Dat meldt de organisatie vandaag. Wat de precieze reden voor de afgelasting is, is nog onduidelijk. Het is de tweede flinke tegenslag voor Veldtrip: de organiserende BV van de eerste editie werd onlangs nog failliet verklaard vanwege betalingsproblemen.

Premium-verhaal van de dag

Verstrikt in eigen web - Jeugdzorgambtenaar Remko Iedema raakte als vader verstrikt in de bureaucratie toen zijn dochter niet verder kon op school. De Deventenaar belandde aan de andere kant van de streep in een wereld die hij goed dacht te kennen, ging van verbazing naar frustratie en schreef daar een boek over: ‘Baat het niet, dan schaadt het wel’.

Volledig scherm
Remko Iedema. © Rob Voss
 1. Lichtontwerpers laten Blokzijl stralen
  PREMIUM

  Lichtont­wer­pers laten Blokzijl stralen

  Of het nu een 300 meter hoge wolkenkrabber in Doha (Qatar), het Voorpoortplein in Vollenhove, de nieuwe showroom van autobedrijf Marco van Beek in Steenwijk of een object tijdens een internationaal lichtfestival is, Berlux Lichtarchitectuur uit Blokzijl zorgt voor passend licht. En deze maand lanceren Berry van Egten en Ellen Goulmy in hun eigen stadje Lights in Blokzijl, na Glow Eindhoven en het Amsterdam Light Festival het derde (internationale) lichtfestival in ons land.
 2. Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriendschap voor het leven
  PREMIUM

  Oude, eenzame Cor en jonge Marijn hebben een vriend­schap voor het leven

  ,,Daar zitten we dan weer’’, zegt Marijn als hij in de stoel ploft naast zijn grote vriend Cor. ,,Ga zitten, dan kunnen we lekker pitten”, reageert Cor adrem. Marijn Heijstek komt al ruim een jaar om de twee weken langs. Hij is met zijn elf jaar de jongste vrijwilliger van WVO Zorg. Cor is dementerend en woont in zorgcentrum Scheldehof. Hij leerde Marijn kennen toen hij met zijn klas kerstkaarten uitdeelde.
 3. Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrachting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’
  PREMIUM

  Elya probeert al half jaar aangifte te doen van verkrach­ting op azc Dronten: ‘Ik ben al heel lang bang en gestrest geweest’

  Gedrogeerd en verkracht, door twee man tegelijk. Het overkwam in mei van dit jaar Elya, naar eigen zeggen, in bungalow 47 van het asielzoekerscentrum in Dronten. De uit de Golfregio gevluchte homoseksueel probeert daar inmiddels al een half jaar lang aangifte van te doen, vooralsnog vergeefs. LGBT Asylum Support, dat zich inzet voor homoseksuele asielzoekers: ,,Dit is heel kwalijk.’’