Volledig scherm
© ANP

Gemist? Granaat bij Zwols café Bruut kon niet ontploffen, zus zoekt getuigen ernstig ongeluk A50

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van donderdag 10 oktober.

Granaat Bruut - De granaat die op 10 oktober 2018 bij café Bruut aan de Voorstraat in Zwolle werd aangetroffen was echt, maar had niet kunnen ontploffen. Dat zegt eigenaar Bob Kooistra van het café precies een jaar na dato

Bijna duizend app-boetes - De politie heeft in Oost-Nederland sinds het ingaan van het verbod 921 boetes uitgedeeld aan mensen die appen of bellen op de fiets. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die deze week bekend werden. Landelijk gingen er de afgelopen drie maanden 9200 mensen op de bon.

Dodelijk ongeluk - Een 51-jarige verkeersregelaar is vanmiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een shovel in buurtschap Oude Molen. Op de N344 tussen Bathmen en Lettele ging het mis toen de man op zijn motor een ambulance begeleidde. De buurt, die jaren strijd leverde voor een veiligere weg, is geschokt.

Azc Apeldoorn vertraagd - Het permanente asielzoekerscentrum dat in Apeldoorn moet komen, krijgt opnieuw een latere openingsdatum. In plaats van 2020, is de ingebruikname nu verwacht in het eerste kwartaal van 2021. Dat komt door juridische procedures die tegenstanders begonnen. Ze vrezen voor overlast.

Zus zoekt getuigen - De zus van een 31-jarige Harderwijker die afgelopen weekend zwaargewond raakte bij een ongeval op de A50 bij Heteren, probeert via sociale media meer te weten te komen over de toedracht. Ze plaatste een aangrijpende oproep op Facebook op zoek naar getuigen. ‘Hij heeft al zijn botten gebroken.’

Premium-verhaal van de dag

Hoofdpijn door PFAS - Door de aanwezigheid van schadelijke PFAS-stoffen in de bodem ligt veel grondwerk stil. De branchevereniging luidt de noodklok: een massaontslag onder baggeraars, grondverzetbedrijven en hoveniers dreigt. Waar kennen we dat van? Juist, de stikstofcrisis. Die legt ook duizenden bouwprojecten lam. Welke banen staan er op de tocht?

  1. Konijnenparadijs bij Willemsoord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’
    PREMIUM
    video

    Konijnenpa­ra­dijs bij Willems­oord stort in door storm: ‘Het was janken, janken en nog eens janken’

    Met het instorten van de schuur stort ook de wereld van Anniek Overwijk in. De eigenaresse van Stichting Opvang Konijnenparadijs, net buiten Willemsoord op de grens van Friesland en Overijssel, vreest het ergste voor de bijna zeventig konijnen in de schuur. ,,Het was janken, janken en nog eens janken’’, zegt ze, als de brandweer bezig is loshangende dakdelen te verwijderen. Enkele uren later kan Anniek opgelucht ademhalen.