De twee Poolse mannen die zijn 'weggepest' uit Dronten.
Volledig scherm
De twee Poolse mannen die zijn 'weggepest' uit Dronten. © Stichting Safehouses

Gemist? Hasselt is corona-epicentrum in de regio, Pools homostel ‘weggepest’ uit Dronten

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van zaterdag 21 maart.

Strijd tegen corona - In de strijd tegen corona worden nu ook vuurwerkbrillen ingezet. Zo ook door wijkverpleegkundige Corrine Kroese uit Beekbergen, die alles op alles zet om de kwetsbare ouderen thuis te helpen. Ook in Hasselt is de strijd tegen het virus hevig: de gemeente is het corona-epicentrum in onze regio.

Nelson mag blijven - Pedo-activist Nelson M. (25) uit Lelystad, die onlangs meldde dat hij seks met kinderen legaal wil maken, mag van de rechter in zijn appartement blijven wonen. Woningcorporatie Centrada had dringend om huisuitzetting gevraagd omdat er onder omwonenden grote onrust heerst. Buurtgenoten noemen de aanwezigheid van M. een risico en willen hem weg hebben.

Arrestaties in Uddel - De politie heeft vanmiddag drie mannen aangehouden naast de A1 in Uddel. Het drietal wordt verdacht van een poging tot oplichting. Volgens twee fotografen ter plaatse haalden politie-agenten met getrokken pistolen de mannen uit de auto, maar dit wordt door de politievoorlichter tegengesproken.

Poolse homo's gepest - Ze zochten het geluk in Nederland, maar hun verblijf in Dronten werd een ‘nachtmerrie’. Het Poolse homostel Patryk en Grzegorz werd maandenlang gepest en uitgescholden op het werk. ,,We konden er niet meer tegen.’’

Ongeloof in Kampen - Anderhalve meter afstand houden? Aan die oproep lijkt nog niet iedereen gehoor aan te geven. Deze foto uit een Albert Heijn in Kampen leidde daardoor tot grote verontwaardiging. Ook bij de plaatselijke burgemeester.

Premium-verhaal van de dag

Social distance in een flat? - Op de galerijflat Parkzicht in Deventer woont iedereen hutjemutje. Hoe gaan de flatbewoners om met het binnenblijven? Hoe doe je dat, als je zó dicht op elkaar leeft? Een middag op pad in de flat, op gepaste afstand. ,,Mensen drukken met een stokje het liftknopje in.’’

Bewoners van flat Parkzicht in Deventer.
Volledig scherm
Bewoners van flat Parkzicht in Deventer. © FOTO HISSINK