Drukte in de binnenstad van Apeldoorn, vandaag. Burgemeester Ton Heerts riep mensen op weg te gaan.
Volledig scherm
Drukte in de binnenstad van Apeldoorn, vandaag. Burgemeester Ton Heerts riep mensen op weg te gaan. © Maarten Sprangh

Gemist? Het is (te) druk in Apeldoorn. En: mannen zwaar mishandeld in plantsoen

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zaterdag 23 mei.

CORONALEED
Een zorgmedewerker in de gemeente Nunspeet heeft ‘circa een maand geleden’ zelfmoord gepleegd vanwege al het coronaleed in verpleeghuizen in die regio. Dat vertelt burgemeester Breunis van de Weerd in gesprek met de Stentor.

REISGEDRAG
Waar jongeren hun reisgedrag massaal aanpassen, gaan ouderen weer net zo vaak de weg op als voor de coronacrisis. Ook winkelen we fors meer en is het op de A1 bij Deventer drukker dan voor de uitbraak. Nu het land langzaam van het slot gaat, komt Oost-Nederland weer op gang. Hoe ons reisgedrag drastisch veranderde (in zes grafieken).

VUURWAPEN
Bij een uitgebreid onderzoek naar een geweldsincident in Apeldoorn, heeft de politie afgelopen nacht een vuurwapen gevonden. De verdachte die werd opgepakt zit nog vast.

GA WEG!
,,Ga naar huis.’’ Die oproep doet de Apeldoornse burgemeester Ton Heerts aan bezoekers van de Apeldoornse binnenstad en warenmarkt. Het is te druk, constateert Heerts, en daarmee vanwege corona te gevaarlijk.

BAMBOEBOSBRAND
De brandweer is massaal uitgerukt zaterdagmiddag voor een grote brand in een bamboebos aan de oostkant van Lelystad. Volgens een woordvoerder gaat het om een strook van enkele honderden meters lang.  De massaal uitgerukte brandweer is meer dan vier uur bezig geweest om het vuur in het stuk bamboebos te bedwingen.

MISHANDELD
Een automobilist die in de nacht van vrijdag op zaterdag langs het Nieuwe Plantsoen in Deventer reed kan mogelijk de politie helpen bij het opsporen van minimaal twee daders die daar een man van 25 en een van 26 zwaar mishandelden

BOA
‘Dikkop’, ‘(kanker)homo’ en ‘klootzak’. Het is een greep uit de scheldwoorden die boa Marcel Mulder (51) uit Zwolle dagelijks over zich heen krijgt. In coronatijd zijn buitengewoon opsporingsambtenaren mikpunt van geweld. ,,Meestal laat ik het over mij heen komen, maar er zijn grenzen.”

PRIMEUR
Treinliefhebbers noemen ’m ‘de Wesp’, vanwege zijn lijnenspel: de nieuwste intercity die vandaag voor het eerst over Nederlands spoor reed. Oost-Nederland had de primeur: hij kwam vanmiddag de Duitse grens over en via Oost-Nederland richting Amsterdam.