Volledig scherm
Rob van den Berg, hoofdagent bij politie Zwolle. © Linkedin

Gemist? Hoofdagent Rob uit Zwolle is ‘superheld’. En: babyzwaantjes massaal uit nesten geroofd

Jouw regionieuwsHet nieuws vandaag niet kunnen volgen? Geen probleem. Wij hebben het belangrijkste nieuws uit Oost-Nederland van vrijdag 7 juni voor je op een rijtje gezet.

Problemen abortuskliniek - De Zwolse abortuskliniek Stimezo is het afgelopen jaar beheerst door arbeidsconflicten, personeelsverloop en onduidelijkheid over de werkwijze. Door de problemen is bovendien het bestuur uiteengevallen.

Lelystad Airport - De rechtbank Midden-Nederland heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu op de vingers getikt over Lelystad Airport. Een verzoek om schadevergoeding vanwege de komst van het vliegveld van de Drontense Mirjam Jager, is op onjuiste gronden afgewezen door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Milieu. 

Agent is superheld - Een bijzonder bericht veroorzaakte deze week voor kippenvel bij Rob van den Berg, hoofdagent in Zwolle. Een jongen die anderhalf jaar geleden zelfmoord wilde plegen, bedankte hem voor het verhinderen daarvan. ,,U bent een real-life superheld.’’

Babyzwaantjes gestolen - Dierennoodhulp Flevoland slaat alarm over een massale diefstal van babyzwaantjes in Lelystad. Voorzitter Susan van de Waal noemt het ‘verschrikkelijk’. Onbekende mannen zouden de diertjes ‘s nachts weghalen bij de zwanenparen. Ook de eieren nemen ze mee. Inmiddels zijn er meer dan twintig lege nesten aangetroffen.

Wachtlijst huiselijk geweld - Veilig Thuis IJsselland, het regionale meld- en adviespunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld in onder meer Deventer, Kampen en Zwolle kampt met een enorme wachtlijst. Zo’n honderd meldingen en adviesvragen kunnen op dit moment niet behandeld worden; er geldt een wachttijd van meer dan vier weken.

Premium-verhaal van de dag

Ineens heeft Diana 53 broers en zussen - Ze heeft het even overwogen, maar tóch niet gedaan: een schadeclaim indienen bij de erfgenamen van de omstreden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat. Een schadeclaim omdat hij hun donorvaders niet of onvoldoende heeft onderzocht op erfelijke afwijkingen. Zelf is Diana Gerritse (42) uit Apeldoorn een van de 54 donorkinderen van de omstreden arts zelf. ,,Dankzij hem zit ik hier”.

Volledig scherm
Diana Gerritse. © Maarten Sprangh