Wespenbestrijders van Ongediertebestrijden.com gaan een wespennet te lijf. Er zijn dit jaar al heel vroeg heel veel nesten. De bestrijders hebben hun handen vol en de grote piek moet nog komen.
Volledig scherm
Wespenbestrijders van Ongediertebestrijden.com gaan een wespennet te lijf. Er zijn dit jaar al heel vroeg heel veel nesten. De bestrijders hebben hun handen vol en de grote piek moet nog komen. © Nando van Zeist/Ongediertebestrijden.com

Gemist? Is de oplossing tegen jeukrups gevonden? En in Epe vielen 8 emmers water per vierkante meter

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van vrijdag 12 juli.

Jeukrupsoplossing? -  De weinig bescheiden ondernemer Hans Bok uit Vaassen claimt dé oplossing te hebben gevonden tegen de eikenprocessierups. De gemeente Heerde heeft hem toestemming gegeven om daar testen uit te voeren met een goedje waarmee Bok nesten vol jeukrupsen op natuurlijke wijze zegt uit te roeien.

Bok noemt zijn middel ‘een voortreffelijke, magistrale oplossing’. ,,Het lijkt er toch echt op dat wij dé manier hebben gevonden om de rupsenplaag te bestrijden.’’ 

Aangifte - Marijn de Jong, de voormalige financieel adviseur van zijn café-Bruut-compagnon Bob Kooistra en diens beveiligingstak BKBD BV in Zwolle, heeft aangifte gedaan tegen Kooistra voor intimidatie en vernieling van De Jongs bezittingen, waaronder een deur in de schutting achter zijn woning en een Jaguar die voor zijn woning geparkeerd stond.

Natte voeten in Oost-Nederland -  Zware onweersbuien en veel neerslag zorgen voor flinke overlast in hele land. Heel het land had te maken met flink wat overlast van hevige neerslag.  Het meteorologisch instituut gaf eerder vandaag al aan dat er binnen korte tijd twintig tot dertig millimeter regen kon vallen. Daar bleek geen woord aan gelogen;veel straten stonden binnen de kortste keren onder water.  Het Veluwse plaatsje Epe kreeg vandaag het meeste water te verwerken van Nederland. Maar liefst zesenveertig mm viel daar in minder dan een half uur. Normaal valt in de maand juli ongeveer 80 millimeter regen.Dat is gelijk aan 8 emmers water per vierkante meter. 

Kanker in Eefde - Het aantal mensen met kanker in Eefde is niet hoger dan het landelijk gemiddelde. Ook zijn de risico’s van de uitstoot door het Zutphense industrieterrein De Mars verwaarloosbaar klein voor inwoners van het naastgelegen Eefde-West. Dat blijkt uit GGD onderzoek. Door de GGD is een zogenoemd ‘kankerclusteronderzoek’ uitgevoerd. Daaruit blijkt dat het aantal mensen met kanker in Eefde niet hoger is dan het landelijk gemiddelde. 

PREMIUM verhaal van de dag

Zomerplaag - Na de mug en rups dient de volgende zomerplaag zich aan. Wespenbestrijders hebben de afgelopen weken overuren gemaakt in Oost-Nederland. De hausse aan wespennesten - dagelijks worden er alleen al in deze regio enkele honderden bestreden – komt vroeg in vergelijking met voorgaande jaren. De verwachting is dat het deze zomer helemaal een gekkenhuis wordt.