Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Gemist? Jumbo-winkel blijft leeg en wie steelt er een AED?

Ben je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws van dinsdag 18 december.

AED - De 3GK kerk in Deventer eed het uit pure naastenliefde. Een aed, waarmee je een hart weer op gang kan brengen, koop je niet alleen voor je zelf. Dus hing de gereformeerde kerkgemeenschap een kast aan de buitenmuur van de in april in gebruik genomen kerk op Keizerslanden. Zo kon de hele buurt het ding gebruiken als de nood aan de man was. Nu is de defibrillator gestolen. ,,Wie doet nu zoiets’’.

KAT HOOP - Drie tot vier dagen zat het dier op het dak. Veelal miauwend, waarschijnlijk omdat de kat geen veilige weg naar beneden wist te vinden. Omwonenden van het huis aan het Kooizand op Urk werden zo bezorgd dat ze de hulpdiensten belden. Wat er toen gebeurde...

ROOKWORST - De vegetarische rookworst én knakworst van Unox wordt straks in Raalte gemaakt (en dat is goed nieuws voor de werknemers)

LELYSTAD - De opening van Lelystad Airport in 2020 wordt ‘steeds ingewikkelder’. Dat zei minister Cora van Nieuwenhuizen dinsdagavond voor het debat in de Tweede Kamer over de vakantieluchthaven. Wel zwicht ze voor druk uit de coalitie: ze staat zelfstandige groei van Lelystad Airport niet toe.

PREMIUM-VERHAAL VAN DE DAG
In Raalte staat een indrukwekkende Jumbo-winkel, waar geen klant komt. Waarom niet? 

  1. Invloedrijke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes
    PREMIUM

    Invloedrij­ke Zwollenaar is helemaal niet bezig met lijstjes

    Plek 123. Gefeliciteerd. Jacco Vonhof weet zaterdagochtend even niet waarover dit appje van een zakelijke relatie over gaat. 123? Van welke lijst? Al snel weet de Zwolse ondernemer en voorzitter van MKB Nederland waar het om gaat. De Top 200 van invloedrijkste Nederlanders, samengesteld door de Volkskrant. ,,Grappig’’, reageert hij. ,,Maar voor mij is er maar een positie die er toe doet: de nummer 1 van MKB Nederland. Dat is voor mij de belangrijkste plek, daar wil ik het goed doen.’’