Een koikarper wordt gevoed met de fles
Volledig scherm
Een koikarper wordt gevoed met de fles © ANP

Gemist? Koi-karpers onderdeel drugslijn. En: meer dierenmishandeling door corona

jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van woensdag 13 mei.

KURKDROOG
Nu: een sproeiverbod voor de grootste droogte in 45 jaar op de Veluwe. In 2018: recorddroogte. En 2019: kurkdroge Achterhoek. De ernstige droogte lijkt vooral in deze regio een structureel probleem te worden. Is er een oplossing? We vroegen het aan drie betrokkenen. Dit is wat ze zeiden. 

MISHANDELING
Dieren in Nederland krijgen het de komende tijd nog zwaar te verduren. Het aantal incidenten van dierenmishandeling zal op gaan lopen zolang veel coronamaatregelen van kracht blijven. Dat denkt universitair docent Nienke Endenburg uit Hoenderloo, die ook coördinator is van het Landelijk Expertisecentrum Dierenmishandeling. 

COKE-LIJN
Luxe auto’s, een speedboot, tienduizenden euro’s contant geld en een verzameling koi-karpers. De opbrengsten na invallen in een drugs- en witwaszaak in 2015 liegen er niet om. Vijf verdachten uit onder meer Zeewolde en Deventer hadden volgens het OM met een transportbedrijf vergevorderde plannen voor een drugslijn naar Portugal.

GESTOKEN
In Lelystad is een 20-jarige man gisteravond twee keer in zijn arm gestoken tijdens een mislukte straatroof. Hij raakte hierbij lichtgewond, maar wist vervolgens met succes te ontkomen. De politie is op zoek naar drie verdachten. 

HINDER
Verkeer op de A1 tussen Bathmen en Deventer had aan het eind van de maandagmiddag flink last van een ongeval dat hinder veroorzaakte. Op de snelweg kwam een auto dwars op de weg te staan als gevolg van een aanrijding.

BAND
De alcoholenkelband wordt landelijk ingevoerd. Dat meldt minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Deze ‘alcoholmeter’ is bedoeld voor mensen die onder invloed van drank iets strafbaars hebben gedaan en daarom een alcoholverbod hebben. Het systeem werd getest in Oost-Nederland en Rotterdam. 

Bekijk hieronder de Stentor Nieuws Update van maandag 18 mei: