Volledig scherm
Door een haperend systeem bij Somtoday in Deventer moesten leerlingen vandaag extra lang wachten op de uitslag van hun eindexamen. © Getty Images

Gemist? Lang wachten op examenuitslag door problemen in Deventer. En: ‘Aanslag’ op café in Apeldoorn

Jouw regionieuwsHet nieuws van vandaag gemist? Geen probleem! Wij hebben het belangrijkste nieuws van vandaag uit Oost-Nederland voor je op een rijtje gezet.

Vertraging examenuitslag - Door een haperend systeem bij Somtoday in Deventer moesten leerlingen vandaag extra lang wachten op de uitslag van hun eindexamen. Voor het eerst zouden de cijfers centraal worden ingevoerd in plaats van door de scholen zelf, maar als gevolg van een fout duurt dit langer dan verwacht.

Arrestatie steekpartij - De politie heeft vanochtend een 28-jarige man uit Westervoort aangehouden die verdacht wordt van het neersteken van een taxichauffeur in Beekbergen. De chauffeur (38) van het Apeldoornse bedrijf Taxi Het Loo werd afgelopen zondagochtend meerdere keren gestoken nadat een pintransactie mislukte.

Kinderen Zwolse jihadiste - Voor de uit Syrië overgekomen kinderen (2 en 4 jaar oud) van de omgekomen Zwolse jihadiste Karenia ligt een uitgebreid hulpverleningsplan klaar. Dat stelt radicaliseringexpert Annebregt Dijkman. Jeugdbescherming Overijssel heeft de voogdij over de twee kinderen gekregen. Ze worden waarschijnlijk opgevangen door Zwolse familieleden.

Vertraging Lelystad Airport - Talloze grote verkeersprojecten, waaronder de aanleg van Lelystad Airport, dreigen vertraging op te lopen. Door een uitspraak van de rechter moeten ze opnieuw onder de loep worden genomen. Dat zei minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Milieu) vanavond in de wandelgangen van de Tweede Kamer. Ze maakt zich grote zorgen.

‘Aanslag’ café Apeldoorn - Dominique Dijkslag en haar man Bertel Wiss zijn afgelopen nacht slachtoffer geworden van ‘een aanslag’ op hun café in Apeldoorn. Er werd benzine in het café gegoten en aangestoken. ,,Wie doet nou zoiets?”, vraagt het stel zich vertwijfeld af.

Premium-verhaal van de dag

Van vmbo naar vwo - Van cum laude slagen op het vmbo direct door naar het vwo. De 18-jarige Eva Dyadko uit Wezep maakte de opmerkelijke overstap drie jaar geleden en slaagde vandaag voor haar vwo-diploma. Maar spijt van haar tijd op het vmbo heeft ze nooit gehad. ,,Het heeft me gevormd als leerling én als mens.”

Volledig scherm
Eva Dyadko is geslaagd voor het vwo. © Foto Freddy Schinkel