Volledig scherm
Het binnenvaartschip waar het slachtoffer afgelopen nacht naar beneden viel en gewond raakte. Hulpdiensten halen hem eruit. © Rens Hulman

Gemist? Man gewond en onderkoeld na val in Deventer En: Agent tegen hoofd geschopt in Zutphen

JOUW REGIONIEUWSBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws vandaag te volgen? Dit is het nieuws van zondag 8 december.

Onderkoeld -Een onbekende man is vanochtend in Deventer gewond geraakt bij een val in een lege laadruimte van een schip die enkele meters diep is. Vermoedelijk is de man al rond 4 uur vannacht ten val gekomen, maar hij werd pas vanochtend rond 9:20 uur gevonden door bemanningsleden van het schip.

Racisme - De Apeldoornse voetbalclub Columbia heeft de speler die zaterdag een tegenstander van Warnsveldse Boys racistisch bejegende voor de rest van het seizoen geschorst. ,,Ons derde elftal had zelf al besloten om hem dit seizoen niet meer te laten voetballen. Als bestuur vinden wij dat een goede stap. Dus hebben we besloten om die schorsing over te nemen”, vertelt interim-voorzitter Jeff Pleket. 

Geschopt - Agenten hebben in Zutphen zaterdagnacht de wapenstok getrokken en gebruikt, nadat er veel commotie ontstond rondom een aanhouding in de binnenstad. Eén agent werd zelfs tegen het hoofd geschopt. In totaal zijn vier personen aangehouden.Ze zijn allen meegenomen en vastgezet in een politiecel.

Vuurwerk - De politie Oost Nederland focust dit jaar op illegale vuurwerkhandel via Instagram. Jongeren kopen daar vuurwerk dat niet meer in Nederland mag worden verkocht. Hoe de instagram-jacht in zijn werk gaat, kan Klok niet vertellen. Sanne Maasakkers is ethisch hacker bij Fox-It, een cybercrime-organisatie. Zij weet precies hoe instagram-criminaliteit werkt.

PREMIUM verhaal van de dag 

Verplicht thuiswonen of een bijbaantje als schoonmaakster: Deze topsporters gaan in armoede op weg naar de wereldtop.

Gedwongen thuiswonen, bijbaan als schoonmaker, A-statusstress; Nederland maakt het niet alle topsporters even makkelijk om volgend jaar te schitteren op een WK of de Olympische Spelen. Topsport is een fulltimebaan, maar brengt voor het grootste deel van de atleten nauwelijks brood op de plank. Vijf sporters over vooroordelen, noodzakelijke hulp en de zoektocht naar sponsors.

  1. Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug  bij Vollenhove, op weg naar de wereldzeeën
    PREMIUM
    video & update

    Zonder krasjes gaat grootste zeiljacht ter wereld door de smalle brug bij Vollenhove, op weg naar de wereld­zeeën

    Het was letterlijk passen en meten. Maar er gaan dan ook niet dagelijks reusachtige pontons met daarop een 81 meter lang zeiljacht door de Vollenhoverbrug. Nadat de duisternis over Vollenhove was gevallen, begon daar na een lange dag wachten op gunstige weersomstandigheden de reis van de bij jachtwerf Royal Huisman gebouwde Sea Eagle II, die uiteindelijk moet eindigen in het Caribische gebied.